Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moravské divadelní léto nabídne stand up show, oblíbené komedie i dvě derniéry. Open air festival proběhne v červnu

Kultura

3.4.2023

Autor: red

Open air festival Moravské divadelní léto, který už tradičně pořádá Moravské divadlo Olomouc, proběhne od 15. do 28. června ve Smetanových sadech. Diváci se mohou těšit na oblíbené hry, muzikály, program pro děti a mnoho dalšího. Novinkou bude divadelní kvíz a vystoupení buskerů. Do 30. dubna lze koupit cenově zvýhodněné vstupenky v pokladně divadla nebo online.

Ilustrační foto

Foto: Moravské divadlo

Program

  • čt 15. 6. 19:30 Balet gala
  • so 17. 6. 10:00 Miniopery
  • ne 18. 6. 19:30 Splašené nůžky
  • po 19. 6. 19:30 Mamzelle Nitouche (derniéra)
  • út 20. 6. 19:30 Dokonalá svatba
  • čt 22. 6. 19:30 Divadelní kvíz
  • pá 23. 6. 19:30 Stand up Děláme to ve třech
  • so 24. 6. 10:00 Miniopery
  • so 24. 6. 19:30 Jméno (derniéra)
  • ne 25. 6. 19:30 Splašené nůžky
  • po 26. 6. 19:30 Sluha dvou pánů
  • út 27. 6. 19:30 Sluha dvou pánů
  • st 28. 6. 19:30 Noc na Karlštejně

Letní scéna bude umístěna ve Smetanových sadech u oranžerie a doplňovat ji bude chillout zóna, kde budou rovněž probíhat doprovodné aktivity. Dvoutýdenní program zahájí ve čtvrtek 15. června Balet gala. Představí se zde sólisté a sbor baletu Moravského divadla společně se studenty Taneční konzervatoře Brno. "Vybraní studenti, kteří tančí v našich baletech Bajadéra, Giselle, Louskáček a Ivan Hrozný, se tentokrát představí v sólových rolích baletu Carmen na hudbu Rodiona Ščedrina, který bude tvořit první část večera. Nutno podotknout, že se nejedná o totožnou choreografii, kterou baletní soubor premiérově uvede letos v dubnu. Ve druhé části pak vystoupí domácí sólisté a baletní sbor v ukázkách z klasického a současného repertoáru," prozradil k programu slavnostního zahájení šéf baletu Jan Fousek.

Ateliér MDO si připraví výtvarné a dramatické dílny, fotokoutek a malování na obličej u dětského představení Miniopery. "Hudební pohádky autorů Uhlíře a Svěráka, v nichž účinkují dospělí spolu s dětmi, uvedeme o obou sobotách, tedy 17. a 24. června. Dvakrát také zařadíme oblíbené komedie Splašené nůžky a Sluhu dvou pánů, které mají u diváků velký úspěch a bývají rychle vyprodané," uvedla vedoucí uměleckého provozu Veronika Hessová. Během festivalu proběhnou i dvě derniéry. "Diváci se budou moci netradičně rozloučit s operetou Mamzelle Nitouche a činoherní komedií Jméno. Poslední uvedení pod širým nebem je určitě milým zpestřením nejen pro diváka, ale i pro samotné účinkující," prozradil ředitel Moravského divadla David Gerneš.

Program doplní ještě komedie britského dramatika Robina Hawdona Dokonalá svatba, divadelní kvíz o ceny a zakončí jej muzikál souboru opery a operety Noc na Karlštejně. Příjemným zpestřením bude i tentokrát stand up show Děláme to ve třech ve složení Honza Ťoupalík, Roman Vencl a Karel Pomahač. "Přichystáme si několik zcela nových stand upů, které budou mít svou premiéru právě na naší open air scéně. Chybět nebude ani tradiční scénka všech tří protagonistů a samozřejmostí je i předělávka zahraničního hudebního hitu," prozradil ke stand up show Roman Vencl. V rámci doprovodného programu vystoupí i pouliční umělci. "Pro letošek chystáme vystoupení místních buskerů, kteří před vybranými představeními diváky naladí na pohodovou notu v chillout zóně," uvedla Petra Slezáčková, vedoucí Ateliéru MDO.

Cena zvýhodněné vstupenky, kterou lze zakoupit do 30. dubna, je na večerní představení 300 Kč a na pohádku 150 Kč. Poté za ni divák zaplatí 350 Kč, resp. 180 Kč. Vstupenky lze koupit v pokladně divadla nebo na online na www.moravskedivadelnileto.cz