Reklama

Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, venku je 23.6 °C

Moravské divadelní léto láká v červnu na oblíbené komedie, dětskou neděli i novou chill out zónu

Kultura

2.4.2024

Autor: red

Open air festival Moravského divadla nazvaný Moravské divadelní léto proběhne od 16. do 27. června 2024 ve Smetanových sadech. Návštěvníci se mohou těšit na řadu oblíbených komedií a muzikálů včetně novinek jako jsou Sugar a Natěrač. Jedna z nedělí bude patřit dětským divákům. Připravuje se také nová chill out zóna s rozšířenou kapacitou a nabídkou občerstvení. Počet míst k sezení se navýší i v hledišti, které bude pro diváky komfortněji uspořádané. První vlna cenově zvýhodněných vstupenek bude v prodeji do 19. května.

Foto: archiv pořadatele

Letošní scéna, umístěná jako vždy naproti sbírkovým skleníkům ve Smetanových sadech, nabídne divákům řadu oblíbených komedií a muzikálů. "Rádi bychom navázali na loňskou rekordní účast, kdy na festival zavítalo čtyři a půl tisíce diváků. Letošní ročník otevřeme novinkou z repertoáru souboru opery a operety, muzikálem Sugar, který hudebně doprovodí orchestr. Slavnostní zahájení doplní stylový doprovodný program," prozradila vedoucí obchodního oddělení Tereza Matějková. Následovat bude muzikál Noc na Karlštejně, interaktivní detektivní komedie Splašené nůžky a novinka Natěrač, kterou s činohrou v listopadu nastudovala režisérka Jana Paulová.

Program

16. 6. Sugar
17. 6. Sugar
18. 6. Noc na Karlštejně
20. 6. Splašené nůžky
21. 6. Natěrač
22. 6. Natěrač
23. 6. 10:00 Miniopery
23. 6. 14:00 Miniopery s Pamětí národa
24. 6. Dokonalá svatba
25. 6. Sluha dvou pánů
26. 6. Splašené nůžky
27. 6. Noc na Karlštejně

"Druhá neděle pak bude patřit dětem. V dese a ve čtrnáct hodin uvedeme hudební pohádky Miniopery a Ateliér MDO připraví doprovodný program a dílničky. Odpolední představení připravujeme s organizací Paměť národa, kterou můžete podpořit nákupem vstupenky," uvedla dále Matějková. O zábavu dalších večerů se opět postará soubor činohry s komediemi Dokonalá svatba, Sluha dvou pánů a Splašené nůžky. Festival zakončí Noc na Karlštejně.

Stejně jako loni bude večerní program začínat v 19:30 hodin. Návštěvníci se od 18 hodin mohou osvěžit ve vylepšené chill out zóně s rozšířenou kapacitou a nabídkou občerstvení, kterou zajistí mimo jiné Na břehu Rhôny a Coffee Park. Vstup do hlediště bude otevřen v 18:30 hodin, tedy hodinu před představením.

První vlna cenově zvýhodněných vstupenek za 350 Kč bude v prodeji do 19. května. Poté se cena zvedne na 400 Kč. Vstupenky je možné koupit v pokladně divadla a online. Po zahájení festivalu bude cena činit 400 Kč v online prodeji, na místě pak budou vstupenky k dispozici za 450 Kč.