Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moravská filharmonie připravila dárek ke Dni dětí. Pusťte si jejich hudební pohádku

Kultura

1.6.2020

Autor: red

Moravská filharmonie společně s Gaudio kvartetem připravila na Den dětí hudební pohádku. Medvídek "Neposeda" v ní objevuje hudební nástroje i nástrahy lesa a přenese diváky do světa krásné hudby a kouzelných kulis. Pohádka Medvídek se zatoulal je od dnešního dne k vidění na webu, Facebooku a YouTube kanálu Moravské filharmonie.

Pohádka je k vidění od 1. června

"V plánování našeho online koncertování jsme nezapomněli ani na rodiče s dětmi, kteří navštěvují naše oblíbená nedělní matiné," říká Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc, a dodává: "Hudební pohádka je ale určena i mateřským školám a prvnímu stupni základních škol, které už nyní působí v mimořádném režimu. Věříme, že se jim bude líbit a že dětem otevře cestu do světa klasické hudby."

Gaudio kvartet zahraje Medvídkovi k jeho toulání jedny z nejznámějších melodií, od starých mistrů až po současné autory – Antonia Vivaldiho, Giuseppe Verdiho, Camilla Ch. Saint-Saënse, Leroye Andersona a dalších. Originální, pastely malované kulisy od Barbory Černínové pak vytvářejí prostor pro dětskou fantazii. Autorkou scénáře je Lenka Černínová z Moravské filharmonie.

Pohádka Medvídek se zatoulal je k vidění od dnešního dne na webu Moravské filharmonie, jejím Facebooku a YouTube kanálu.

Účinkují:
Gaudio kvartet – Gaudio kvartet tvoří zčásti členové Moravské filharmonie Olomouc a zčásti externí hráči. Historie tohoto souboru sahá do roku 2018 a jak vyplývá i z jeho názvu, hraje především pro radost (GAUDIO = latinsky radost) a z lásky k hudbě. Za dobu své existence soubor vystupoval na mnoha vánočních a adventních koncertech, věnuje se i beneficím. Ke spoluúčinkování často zve také další umělce, s některými pak spolupracuje pravidelně. Gaudio kvartet hraje ve složení Lenka Černínová (1. housle), Jana Spáčilová ( 2. housle), Monika Pospíšilová (viola) a Kristýna Dvořáková (violoncello).
Vypravěč, Medvídek, maminka, tatínek – Amálie Černínová

Na pohádce se podíleli:
Scénář a režie – Lenka Černínová
Garant hereckého výkonu – Iva Němečková
Scéna, kulisy, kresby – Barbora Černínová