Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moravská filharmonie chystá tři open-air koncerty. První proběhne už v pátek na Floře

Kultura

9.6.2021

Autor: red

Živá hudba prováděná instrumentálními ansámbly od období baroka vždy měla své pevné místo například v zámeckých zahradách nebo ve veřejných parcích a tato praxe se zachovala až do dnešní doby zejména v podobě open air koncertů. I Moravská filharmonie Olomouc letos nabídne sérii koncertů v přírodním ambientu, z nichž ten první se uskuteční v pátek 11. června v 17 hodin na Výstavišti Flora v areálu Samba.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Na pátečním Promenádním koncertu zazní především skladby "romantiků" – skladatelů z období romantismu. Jsou to kompozice známé a velmi líbivé buď tanečního charakteru (zejména valčíky) anebo díla pomalejšího tempa, poeticko-lyrického vyznění. Koncert mohou vzhledem k uvolnění opatření navštívit i diváci, musí ale dodržovat podmínky pro návštěvy kulturních akcí. Vstupenky na koncert v ceně 290 Kč je možné zakoupit na webu filharmonie, nebo před koncertem přímo v místě konání. "Jsme velmi rádi, že můžeme obyvatelům i návštěvníkům Olomouce nabídnout i formu klasického promenádního či lázeňského koncertu, a tím otevřít naši malou sérii venkovních koncertů, kterými se chceme vrátit k živé interpretaci za účasti publika. Věřím, že jsme připravili atraktivní programy a že si tak každý najde program, který si nenechá ujít," uvádí ředitel Moravské filharmonie Jonáš Harman.

Druhý open air koncert Moravské filharmonie Olomouc se bude konat 26. června od 19 hodin na Korunní pevnůstce a zazní na něm nejslavnější filmové melodie. Třetí koncert pak proběhne 10. července ve 22 hodin v Letním kině a nese název Groteska & live orchestra. Strhující filmovou komedii Frigo, oběť krevní msty, aneb americká groteska na motivy Romea a Julie prošpikovanou ozvláštňujícími nápady doprovodí živá orchestrální hudba.

Program Promenádního koncertu (pátek 11. června)

Antonín Dvořák
Valčík č. 5 B dur a č. 6 F dur op. 54
Legenda č. 3 g moll op.59
arr. B. Leopold

Edward Elgar
Salut d´amour (Pozdrav lásky) op. 12

Franz Schubert
Soirees de Vienne (Vídeňské večery), Valse caprice

Camille Saint-Saëns
Princezna Pampeliška op. 30, předehra k opeře
arr. H. Mouton

Moric Moszkowskij
Španělské tance č. 1, 3, 4 op. 12

Petr Iljič Čajkovskij
Barkarola (Červen) z cyklu Roční doby op. 37
Valčík ze Serenády pro smyčce C dur op. 48
arr. L. Weninger

Účinkují:
Moravská filharmonie Olomouc
Miloslav Oswald – dirigent

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip