Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora zvládla další prodloužení, vyhrála v Brně

Sport

2.3.2021

Autor: Petr Pelíšek

V 50. kole hokejové extraligy čekalo tým HC Olomouc tradiční derby v brněnské hale Rondo proti Kometě. Mora po první třetině prohrával, pak po druhé vedla a po třetí se šlo do prodloužení. V tom dal vítěznou branku Jan Káňa, takže na Hanou se vezou dva body.

První třetina nabídla rychlý a svižný hokej. Hra se neustále přelévala, gólmani ale chytali spolehlivě. Skóre se měnilo ve 13. minutě, kdy Kometa dostala k dispozici první přesilovku. Po kombinaci na Mueller - Schneider se druhý jmenovaný dostal sám před Konráda, kterého překonal - 1:0. Ve druhé části se obraz hry příliš nezměnil. Hrál se bojovný a urputný hokej o každý metr ledu. Hned v úvodu zahrozil Holík, ale Konrád byl na místě. V 25. minutě to zkoušel nebezpečně Káňa, ale ani Vejmelka se nenechal rozhodit. O dvě minuty později se však Mora dočkala vyrovnání v přesilové hře. Káňa předložil kotouč na Jana Knotka, který se na brankovišti dokázal prosadit - 1:1. Brňané mohli jít znovu do vedení po minele Dujsíka, jehož špatné vyhození zachytil Rákos. A tak přišla v závěru periody branka do domácí sítě. Po pravém křídle unkl Rostislav Olesz a jeho bekhendový pokus zapadl k pravé tyči - 1:2. Do posledního dějství vstoupila Kometa s cílem, vyrovnat. Což se povedlo. Obrat mohl dokonat Král, puk po jeho akci poskakoval po brankovišti, ale celý se do brány nedostal, což potvrdilo i následné video. Muselo se tak jít do prodloužení. V něm hráli hosté přesilovku, kterou v 64. minutě využil střelou z pravého kruhu Jan Káňa - 2:3. Kometa tak získala bod, Olomouc dva.

HC Kometa Brno – HC Olomouc 2:3 po prodloužení (1:0, 0:2, 1:0  0:1)

Branky a nahrávky: 13. Schneider (Mueller, Zámorský), 49. Zaťovič (Mueller, P. Holík) – 28. J. Knotek (J. Káňa, Navrátil), 40. Olesz, 64. J. Káňa (Navrátil). Rozhodčí: Hradil, Šindel – Brejcha, Axman. Vyloučení: 2:1, navíc Handl 10 minut. Využití: 1:1. Hráno bez diváků.

Kometa: Vejmelka – Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., Brabenec, Klepiš – Bondra, Rákos, Schneider – Valský, Střondala, Kusko.

HC Olomouc: Konrád – A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta – Kunc, Nahodil, Káňa – Olesz, Kolouch, Strapáč – Navrátil, Knotek, Ostřížek – Bambula, Handl, Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip