Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora zvítězila v Boleslavi

Sport

3.12.2023

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc mají druhou výhru v řadě. Poté, co doma v pátek zvládli Liberec, se jim povedlo zvítězit i dnes v Mladé Boleslavi.

Hned na začátku hrála Mora v oslabení, ale přestála ho bez úhony. V 11. Minutě Řezníčkův nástřel tečoval Navrátil. Brankář Růžička ale na poslední chvíli zasáhl. Skóre se proto měnilo na druhé straně. Sedláček ve 14. minutě neudržel Rohdinovu střelu a Roman skóroval. Z vedení se domácí radovali jen 75 sekund, pak srovnal Macuh. Stejně jako na startu první periody i v té druhé Bruslaři začali tlakem při přesilovce, avšak opět bez úspěchu. Kohouti pak využití své přesilovky potřebovali přesně 10 sekund, druhou trefu utkání zapsal Macuh. Hanáci ožili a skórovali i potřetí. Nahodil měl u pravé tyčky spoustu času a zavěsil. Středočeši se poté podruhé v zápase provinili proti pravidlům. A Mora opět přesilovku využila. Kunc dal na čtyři jedna. Náskok tří branek už dával hostům solidní jistotu směrem k bodovému zisku. A ten se také konal. Boleslav sice na začátku poslední dvacetiminutovky skórovala, ale výhru už si Hanáci vzít nedali.

"Pro nás to bylo velmi těžké utkání. Inkasovali jsme vlastně hned na začátku jsme dostali gól a to určitě psychice nepomůže. Docela rychle jsme se z toho zvedli. Ve druhé třetině jsme hráli výborně a vlastně jsme v ní rozhodli zápas. Ve třetí třetině jsme sice dostali gól při oslabení, pak se nám to ale dařilo udržet a nepouštět Boleslav do šancí. Myslím, že to se nám povedlo. Máme tři body a jsme maximálně spokojení," uvedl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. O. Roman (Rohdin, Čech), 41. Skalický (Lantoši, Järvinen) – 15. Macuh (Káňa), 24. Macuh (Kusko, Navrátil), 26. Nahodil (Navrátil), 32. Kunc (Navrátil, Řezníček). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Svoboda, Hynek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 2030.

BK Mladá Boleslav: Růžička (od 32. Novotný) – Pyrochta, Gewiese, Čech, Osburn, Jánošík, Pavlík, Bernad – Skalický, Fořt, Lantoši – Rohdin, Roman, Aaltonen – Suchý, Järvinen, Krivošík – Dvořáček, Závora, Malínek. Trenéři: Král, Pletka a Havíř.
HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Černý, Rašner, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek, Bambula – Klimek, Nahodil, Navrátil – Káňa, Macuh, P. Musil – Kunc, Menšík, Anděl. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip