Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora v sérii vede, třetí zápas rozhodl v prodloužení Jergl!

Sport

22.3.2019

Autor: Petr Pelíšek

Čtvrtfinálová série hokejové extraligy mezi HC Olomouc a Plzní se přesunula na Hanou. Po úvodních dvou zápasech to bylo nerozhodně jedna k jedné, třetí duel vyzněl lépe pro Kohouty, v prodloužení rozhodl o druhém bodu do série útočník Aleš Jergl. Čtvrté utkání se hraje zítra od 17.00.

Vstup do utkání, ten měla Mora přímo ideální. Hrálo se teprve 51 sekund, když se po pravém křídle protáhl obránce Galvas a poslal domácí do vedení. Hosté o sobě dali vědět výrazněji poprvé kolem sedmé minuty. Měli dvě velmi dobré šance, ale brankář Konrád se překvapit nenechal. A v 9. minutě zmařil i možnost Stacha. V čase 10.02 šla Mora poprvé v utkání do oslabení, ovšem i další plzeňské šance se domácím podařilo přečkat bez újmy. Pak hráli přesilovku pro změnu Kohouti, ale ani jim se nepodařilo skórovat. A v závěru první třetiny přečkali i velkou šanci Jonese.

Ve druhé třetině platil hodně dlouho stav 1:0 pro domácí. Pořádně rušno a také góly, to bylo až těsně před pauzou. V čase 39:23 Mora navýšila vedení. Bylo to v oslabení, domácí ujeli dva na jednoho a akce skončila posunem branky. Jenže to už bylo poté, co v ní byl kotouč, což videorozhodčí potvrdil. Ovšem záhy Plzeň dala kontaktní gól, bylo to pouhé dvě sekundy před druhou sirénou.

Na začátku třetí dvacetiminutovky měl dvě šance olomoucký Jergl, pak jeho kolega Nahodil, ale nedali. Mora hájila náskok, hosté se naopak snažili ztrátu umazat. Takže rušno bylo před oběma brankami. A nakonec dospěl zápas do prodloužení, protože hostům se podařilo čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby srovnat.

Moru dnes poslal do vedení už v 51. sekundě obránce Jakub Galvas (č. 19).

Foto: Petr Pelíšek

Krátce po startu prodloužení mohl zápas rozhodnout Indrák. Potom šla Plzeň do oslabení a přečkala velkou šanci Jergla. Jenže další pasáž přesilovky se Moře moc nepovedla, hosté byli velmi nebezpeční i oslabení. A pak měli o něco více ze hry, byli nebezpečnější. Ale Hanáci se jen nebránili, samozřejmě také oni chtěli rozhodnout, blízko ke gólu měl kanonýr Irgl. Drama pokračovalo. Dvě minuty před koncem měl tutovku Eberle, ale lapačka Konráda byla včas na místě. No a nedáš-dostaneš, to funguje. Hosté pak domácí trošku přitlačili, ale ujel jim Ostřížek. Toho ještě dokázali dva protihráči zastavit, jenže v tandemu číhal Jergl, který rozhodl o výhře pro Moru!

HC Olomouc3:2HC Škoda Plzeň
(1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)
Branky:1. Galvas (Burian), 40. Strapáč (Irgl), 79. Jergl (Ostřížek) – 40. Němec (Kracík), 56. Indrák
Rozhodčí:Jeřábek, Lacina – Komárek, Klouček
Vyloučení:2:2
Využití:0:1
V oslabení:1:0
Diváků:5500
Sestava HC Olomouc:Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Matai – Jergl, Knotek, Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – Holec, Kolouch, Káňa. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.
Sestava HC Škoda Plzeň:Frodl – Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán, Kaňák – Gulaš, Kovář, Pour – Eberle, Kodýtek, Straka – Indrák, Kracík, Němec – Stach, Preisinger, Nedorost.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941