Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora startuje sérii proti Plzni

Sport

17.3.2019

Autor: Petr Pelíšek

Vrchol sezony čeká hokejisty HC Olomouc. Mora má za sebou úspěšnou základní část extraligy, když se dokázala probojovat do první šestky a vysloužila si tím přímou účast v play-off. Ve čtvrtfinále má za soupeře Plzeň, první dvě utkání bude hrát na ledě soupeře.

„Půjde o vyvrcholení sezóny, takže se na play-off těším. Víc než nervozita je to takové pnutí, kdy už to konečně začne. Půjde o velkou událost pro celý klub i město. Určitě to nebereme na lehkou váhu,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko pro klubový web.

Tým Mory si mohl po dramatickém závěru základní části trošku oddychnout a nabrat síly na play-off, do hry zase půjde po devíti dnech. „Připravujeme se opravdu důkladně, nechceme ponechat nic náhodě,“ řekl kouč Mory Zdeněk Moták klubovému webu. „Každý hráč i každý trenér jde utkání vyhrát. Není to tak, že jedete někam remizovat nebo čekat na to, co předvede soupeř. A my jedeme do Plzně vyhrát! Stojí proti nám pětadvacet lidí, kteří nás budou chtít zatlačit do země, zadupat, porazit. My budeme samozřejmě ti, kteří půjdou proti jejich záměru, a budeme chtít odehrát co nejlepší výsledek,“ podotkl Moták.

Mora jde do play-off s vyrovnanou brankářskou dvojicí Branislav Konrád a Jan Lukáš.

Foto: Petr Pelíšek

Hanáci by ve dvou utkáních v Plzni samozřejmě rádi uspěli. „Jestli to bude jedno vítězství, tak výborné. Jestli dvě, tak skvělé. Na řadu přichází dva zápasy doma a zase budeme chtít triumfovat. Nikdo nechce prohrávat. Měli jsme na konci základní části šňůru sedmi vítězných duelů v řadě a klima v klubu se díky tomu obecně vždy ohromně zlepší. Najednou cítíte sebedůvěru a dobrou náladu hráčů, což je velmi důležitá věc,“ podotkl Moták.

Mora jde do play-off s vyrovnanou brankářskou dvojicí. Tradiční jedničku Branislava Konráda v závěru základní části výtečně zastoupil Jan Lukáš. Ovšem před sérií proti Plzni trenéři z taktických důvodů tají, kdo bude chytat, stejně tak i informace o aktuálním zdravotním stavu hráčů.

Série začíná dvěma zápasy v Plzni, hraje se tam v pondělí 18. března (19.00) a v úterý 19. března (17.00), na Hané se bude hrát v pátek 22. a v sobotu 23. března (od 17.00).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941