Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora srovnala duel s Kometou, v nájezdech už na ni však nestačila

Sport

22.9.2018

Autor: ČTK

Mora fantasticky srovnala s Kometou, když v 58. minutě vstřelil gól Burian a zažehl tak plamínek naděje pro olomoucké hokejisty. Duel dospěl až do samostatných nájezdů, kde se však domácí nedokázali prosadit a v dohrávce 3. kola extraligy tak získali pouze jeden bod.

Mora poprvé v letošní sezoně poznala hořkost porážky, když na domácím ledě v samostatných nájezdech nestačila na brněnskou Kometu a prohrála tak 1:2. Kašpar zahrozil za Kometu jako první už v úvodu, větší šance měli však následně domácí. V sedmé minutě se prodral za obranu Brňanů Knotek, ale brankář Langhamer tým podržel. Vzápětí měl při Hruškově vyloučení Knotek další šanci. Hostům se nadějné situace také nedařilo dotáhnout do zdárného konce. Úřadující šampion se dočkal v 17. minutě při přesilové hře pěti proti třem, která se mu naskytla po vyloučeních Ostřížka a Knotka. Holík nabil na pravý kruh Muellerovi a letní americká posila Komety ze Salcburku z EBEL překonala Konráda střelou na vyrážečku. Pro Muellera to byla ve třetím utkání v extralize premiérová branka.

V úvodu druhé části po faulech Mráze a opět Knotka mohli hrát hosté další 61 vteřin v pěti proti třem, jenže Kometa tentokrát neudeřila a naopak Mueller ji po 21 vteřinách zkrátil faulem. I proti čtyřem ale měli hosté šance. Neuspěl Holík a Konrád se vyznamenal především při Štencelově pokusu před odkrytou brankou. V polovině utkání byl blízko vyrovnání Irgl, který se dostal sám před Langhamera, ale ten bohužel pro Moru nadále držel čistý štít. V 35. minutě při Hruškově vyloučení málem Kometa zvýšila, Dočekal s Čermákem však únik nedotáhli díky Kolouchově obrannému zákroku.

Na začátku třetí třetiny mohl zvýšit náskok Komety kapitán Čermák. Hosté se potom ubránili při Muellerově trestu a Mora odolala při pobytu Jaroměřského na trestné lavici, kdy ve 47. minutě trefil tyčku Bartejs. Po dalších nevyužitých šancích na obou stranách v 58. minutě při trestu Gulašiho vyrovnal Burian. Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení a v nájezdech byli úspěšní bohužel jen hráči Komety. Z dnešního domácího utkání si tak Mora odnáší pouhý jeden bod.

Zdeněk Moták po zápase uvedl: "Myslím, že to byl absolutně vyrovnaný zápas, ve kterém obě mužstva předvedla výbornou hru. Bohužel jsme inkasovali v první třetině z přesilovky tří proti pěti, do které se proti tak vyspělému mužstvu prostě nesmíme dostat. Kometa nás za to zaslouženě potrestala. Pak se hra přelévala na obě strany a my jsme neproměnili několik vyložených šancí. Pak se nám díky naší snaze a urputnosti povedlo srovnat. Bohužel zápas s Kometou musíte po remíze rozhodnout v prodloužení, protože mají výborné exekutory nájezdů. Samozřejmě jim gratulujeme, ale musím naše chlapce pochválit za to, že jsme dokázali odehrát tak výborný zápas. Určitě bychom raději zvítězili, ale jak se říká: 'Můžeme žrát plnou hubou, ale nesmíme u toho mlaskat.' Kometa je natolik silný tým, že bod bereme, nicméně chceme vyhrávat."

HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 58. Burian (Strapáč, J. Galvas) - 17. Mueller (P. Holík, Nahodil), rozhodující sam. nájezd Kašpar
Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Bryška, Tošenovjan
Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0.
Diváci: 5500 (vyprodáno)

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk - J. Káňa II, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Skladaný, Strapáč, Jergl - V. Tomeček, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Moták a Tomajko

Brno: Langhamer - D. Mikyska, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Kašpar, J. Hruška, R. Zohorna - Horký, Nahodil, Mallet - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.