Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora si s Hradcem nedokázala poradit

Sport

13.2.2019 aktualizováno 13.2.2019 21:11

Autor: Petr Pelíšek

Reprezentační přestávka je pryč, hokejová extraliga jede znovu na plné obrátky. A tým HC Olomouc si dal restart doma proti silnému a nebezpečnému Hradci Králové. Mora do utkání 43. kola šla opět bez několika zraněných hráčů, marodku rozšířili útočník Ostřížek a bek Jaroměřský. Naopak zpět do akce už se mohl vrátit další útočník Káňa. Zabodovat se ovšem Moře tentokrát nepodařilo.

Hned v prvních dvou minutách měl Hradec dvě dobré šance, ale defenziva Mory v čele s brankářem Konrádem odolávala. Což ale přestalo platit v 9. minutě, kdy šli hosté do vedení. Srovnáno mohlo být dvě minuty před koncem, kdy ujel Knotek, jenže tutovku se mu nepodařilo proměnit.

Další branky padaly až ve druhé třetině. V jejím úvodu měli hosté mírně více ze hry, ale pak se dostala ke slovu Mora. A ve 32. minutě se podařilo vyrovnat, když přesilovku čtyři na tři využil Irgl. „Bohužel. Když si nedáme dvě přihrávky za sebou, tak asi těžko vyhrajeme. Utekl nám začátek, pak jsme srovnali na jedna jedna, ale ani to nás nějak relativně nezvedlo. Z mého pohledu to nemělo s hokejem nic společného,“ zlobil se útočník Zbyněk Irgl. „Připadá mi to, že si nepomůžeme. V tom je celý problém. Hráč jede s pukem a další čtyři se na něj dívají. V dnešním hokeji takto neuděláte nic, není šance. Pokud si opravdu nepřihrajeme puk a nebudeme hrát hokej, tak nemáme šanci na úspěch,“ podotkl Irgl.

Ovšem nerozhodný stav Kohouti nedokázali do přestávky udržet. Sedmnáct sekund před druhou sirénou využil také Hradec svoji přesilovku a znovu vedl. Ovšem zbývající čas se dohrával až po druhé přestávce, to vzhledem k předmětům na hrací ploše. „Pavlík našel výborně Smoleňáka. Ale bylo to strašně rychlé, takže jsme byli na pochybách. Sudí hned naznačoval, že budou video,“ řekl Petr Svoboda, asistent trenéra Hradec Králové. „My jsme byli čtyřikrát ve druhé třetině vyloučení, to je strašně moc. Víme, že Hradečtí jsou nebezpeční, mají tam výborné střelce. Nicméně dostat sedmnáct sekund před koncem třetiny gól, to je nešťastné," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Hradeckého brankáře se olomouckým střelcům povedlo překonat pouze jednou.

Foto: Petr Pelíšek

Před poslední dvacetiminutovkou tedy bylo všechno otevřené, Mora stále držela naději na bodový zisk. Hned na začátku třetí třetiny hráli Kohouti přesilovku. Ale nějakou větší šanci si nedokázali vytvořit. Pak se hrálo dvě minuty čtyři na čtyři a krátce poté měl Hradec velkou šanci, avšak Konrád Koukala vychytal. Ne ovšem v 51.minutě Vopelku a hosté vedli o dvě branky. Vzápětí hrála Mora další přesilovku. Jenže v oslabení měli Hradečtí další tutovku, Vopelka ale druhou branku nepřidal.

„Myslím, že jsme měli dobrý vstup do první třetiny. Domácí jsme dostali pod tlak, škoda, že nevyužili více šancí a dali jen jeden gól, Do půlky druhé třetiny to nebylo špatně, ale pak jsme přestali hrát. Na dva jedna sedmnáct sekund před koncem, to byl hodně důležitý gól. V poslední třetině byly šance na obou stranách, nás pak uklidnil třetí gól a už jsme si to pohlídali. Vyhráli jsme díky týmovému výkonu,“ uvedl hradecký asistent Petr Svoboda.

„My jsme hráli špatně. Špatně jsme brusli, vázla nám kombinace, byli špatní v osobních soubojích, z toho rezultuje ten výsledek, který je. Podobný zápas jsme hráli v prosinci, ale ten jsme vyhráli, i když hráli špatně. Tentokrát se historie neopakovala, protože my jsme si nezasloužili vyhrát. Jediný, kdo podal standardní výkon, byl Braňo. Hradec zvítězil zaslouženě,“ řekl kouč Mory Moták. "Po druhé třetině jsme hráčům říkali, že se musíme vyvarovat zbytečných faulů. Takhle se hrát nedá. Hráli jsme tak špatně, že jsme byli bez šancí. Jsem nespokojený s výkonem našich hráčů. Některé jsme nepoznával. Byly špatné individuální výkony, ale také ten týmový," poznamenal Moták.

HC Olomouc1:3Mountfield HK
(0:1, 1:1, 0:1)
Branky:32. Irgl (J. Galvas) – 9. Rosandić (F. Pavlík, Rákos), 40. Smoleňák, 51. Vopelka (Chalupa).
Rozhodčí:Pražák, Sýkora – Kajínek, Zavřel
Vyloučení:5:5
Využití:1:1
V oslabení:0:0
Diváků:3567
Sestava HC Olomouc:Konrád – Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Galvas, Švrček, Dujsík – Holec, Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Podlaha, Káňa, Tomeček. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.
Sestava Mountfield HK:Pavelka – Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, Pavlík, Graňák – Chalupa, Koukal, Paulovič – Pavlík, Cingel, Dragoun – Miškář, Bičevskis, Smoleňák – Lessio, Rákos, Vopelka. Trenér Tomáš Martinec.

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ÚVT internet s.r.o. (partnerská pobočka NejPřipojení)

Katalog firem » Služby » Internet provider

Připojení k internetu nejen v Olomouci, ale na celém území ČR. Díky velkému výběru z více druhů IPTV platforem si televizní obsah nastavíte zcela podle svých potřeb.