Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora sestřelila Plzeň, Krejčí dal dva góly

Sport

14.9.2021

Autor: Petr Pelíšek

Ve 3. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma. Byl to pro ně druhý zápas v sezoně, a bylo to opět vítězství. Tentokrát v řádné hrací době. Mora zvládla skvěle první půlku duelu, vedla po ní 4:0, dvě branky dal David Krejčí, a pak už nebylo co řešit.

Brankář Furch nejprve odolal pokusu Tomečka, po chvilce si poradil i s dělovkou Strapáče od modré. Jenže stejný hráč pak ve 13. minutě horního růžku a hosté poprvé inkasovali. Hosté pak měli vekou šanci, ale stav se neměnil. Pak ale měla zase slovo Mora. Po návratu z trestné lavice pláchl po levé straně Krejčí, předložil mezi kruhy Kolouchovi, který rozvlnil síť. Na začátku prostřední periody trefil Bulíř tyč. A tak platilo nedáš - dostaneš. Z protiakce si Krejčí vyměnil puk s Káňou a zavěsil. Stejný hráč navíc vzápětí využil přesilovou hru po osmatřiceti vteřinách. A Furcha v bráně hostů vystřídal Pavlát. se musel hned činit, v početní výhodě si ale poradil s Káňou, který zakončoval kombinaci svých barev. Nepřišel si na něj ani Tomeček z pravého kruhu. V poslední třetině se pak Plzeň snažila zmírnit debakl, ovšem více než jednu inkasovanou branku Mora nedovolila.

„Do poloviny zápasu to z mé strany bylo bez jakýchkoliv připomínek. Hra byla výborná. Je nevídaná věc, abychom v polovině zápasu vedli už 4:0. Po bitce Kucsery s Budíkem se hra mírně změnila. Už jsme nebyli tak urputní. Zároveň si ale myslím, že jsme si ten příjemný průběžný stav dokázali pohlídat bez potíží. Jediná škoda je, že si Honza Lukáš nakonec nepřipsal nulu. Určitě by si ji zasloužil," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Bambula, T. Černý), 19. Kolouch (Krejčí), 25. Krejčí (J. Káňa), 27. Krejčí (Ondrušek, Nahodil) – 54. Blomstrand. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:3, navíc Kucsera – Budík oba 5 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4246.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Klimek, Nahodil, Tomeček – Ostřížek, Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

HC Škoda Plzeň: Furch – Budík, Čerešňák, Graňák, Kindl, Lang, Kaňák, Kvasnička – Dzierkals, Mertl, Lang – Suchý, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, Přikryl, Kantner – Malát, Thorell, Kuťák. Trenéři Baďouček, Říha a Vlasák.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

PENZION JANZA

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Penziony

V penzionu najdete ideální ubytování; - dobré spojení MHD (autobusy 19, 23) - do 150 m dvě restaurace, obchod, večerka, drogerie, zelenina, pošta - 1 km OC OLYMPIA - ti co hledají ubytov...