Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora první zápas série nezvládla

Sport

18.3.2019

Autor: Petr Pelíšek

Úvodním zápasem dnes odstartovala čtvrtfinálová série play-off hokejové extraligy mezi Plzní a HC Olomouc. V brance Mory dostal tentokrát přednost Jan Lukáš, který měl v závěru základní části mimořádnou formu. Byl to vůbec jeho první zápas v play-off v kariéře. Kohouti drželi dlouho naději na dobrý výsledek, ale poslední třetina vyšla lépe domácím. Série pokračuje v Plzni v úterý od 17.00.

První šanci zápasu měli domácí, ovšem hosté ji dokázali přečkat, to bylo hned v úvodní minutě. Ale pak přišla dobrá možnost pro Moru jak se dostat do vedení. Byla to ona, kdo hrál první přesilovku zápasu, výhoda jednoho muže v poli se po chvíli znásobila, takže Kohouti hráli 46 sekund přesilovku pět na tři. Jenže žádnou šanci, ani tutovku Jergla, se proměnit nepovedlo, brankář Frodl zůstal nepřekonán. Pak začala zlobit Plzeň, gólman Lukáš ustál šance Kováře i Eberleho. Potom útoku domácích zastavil nedovoleně Dujsík a Mora hrála v oslabení. A to trvalo jen pět sekund, tak rychle bohužel hosté inkasovali. Ještě do přestávky mohli Hanáci srovnat, jenže do by museli Kolouch nebo Knotek proměnit šance.

Úvodní zápas čtvrtfinálové série play-off se hokejistům HC Olomouc nepodařil.

Foto: Petr Pelíšek

Mora tak musela dohánět manko jednoho gólu. Což nebylo hned v úvodu prostřední třetiny tak lehké, protože na začátku 22.minuty byl vyloučen Škůrek. Ale druhé oslabení v utkání Hanáci odbránili dobře. Jenže než se pak stačili zase přepnout do hry v plném počtu, inkasovali druhou branku. Ale netrvalo dlouho a hosté se také dočkali. Kontaktní branku dal z přesilovky Jergl a drama pokračovalo. A domácím se znovu podařilo odskočit na rozdíl dvou branek.

A v úvodu třetí třetiny bylo Kohoutům ještě hůř, hned na jejím začátku dostali čtvrtou branku. Gól poměrně dlouho posuzoval videorozhodčí, ale nakonec platil. To už s Olomouckými nevypadalo pro tento zápas moc dobře. Navíc v dalším oslabení inkasovali znovu. Závěr duelu už byl rozkouskovaný potyčkami, které proložily další plzeňské góly.

"Domácí byli ve všech činnost lepší než my. Jednoduše nás překonávali a zaslouženě vyhráli. Získali tak první bod v sérii," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Škoda Plzeň8:1HC Olomouc
(1:0, 2:1, 5:0)
Branky:11. Gulaš (Nedorost, Eberle), 26. Jan Kovář (Čerešňák), 36. V. Němec (Kracík), 41. Nedorost (Čerešňák, Jan Kovář), 46. Nedorost (Gulaš, Eberle), 51. Stach (V. Němec), 53. V. Němec (Kracík, Indrák), 58. Indrák (V. Němec) – 30. Jergl (Škůrek)
Rozhodčí:Jeřábek, Jindra – Zíka, Pavlovič
Vyloučení:8:11
Využití:3:1
Diváků:6828
Sestava HC Škoda Plzeň:Frodl – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Preisinger – Pour, Jan Kovář, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Indrák – Kindl, Nedorost, Stach. Trenér Ladislav Čihák.
Sestava HC Olomouc:Lukáš – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Galvas, Švrček, Dujsík – Ostřížek, Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Káňa, Kolouch, Tomeček – Nahodil. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip