Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.6 °C

Mora prohrála v Mladé Boleslavi

Sport

1.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Poslední venkovní utkání základní části extraligy se hokejisté HC Olomouc nevydařilo. Mora prohrála v Mladé Boleslavi 0:2. Zápas byl speciální pro kapitána Jiřího Ondruška, který odehrál tisící soutěžní utkání v červenobílém dresu.

Ve 3. minutě usedl na trestnou Kusko a domácí měli přesilovou hru. Během ní měl velmi šanci Lantoši, jehož pokus zmařil lapačkou Sedláček. Postupem času hosté převzali iniciativu. Rutar mohl ve 14. minutě poslat Olomouc do vedení, puk mu ale sjel z hokejky. Tlak Hanáků ustál po vyloučení Mareše, ani tuto přesilovku domácí nevyužili. Vstup do druhé části měli povedenější domácí. A ve 23. minutě se dostali do vedení. Olomoučtí pak zase domácí zatlačili. Srovnat mohl Sirota, ale brankář Růžička proti němu vytáhl skvělý zákrok lapačkou. Početní výhodu si posléze zahraji i Hanáci, ale stav to nezměnilo. V závěru prostřední dvacetiminutovky napřáhl Nahodil, jenže hokejkou trefil Lintuniemu, jemuž se v obličeji po zásahu objevila krev. Hostující útočník za to inkasoval čtyřminutový trest. Dlouhou početní výhodu Středočeši využili ve 42. minutě. Mora se pak pokusila o zvrat. V čase 46:34 Macuh dokázal kotouč dostat za Růžičkova záda. Boleslav si následně vzala trenérskou výzvu na nedovolené bránění brankáři. Sudí po přezkoumání videa kontaktní branku odvolali. Hosté se nadále snažili o vytvoření tlaku, ale změnit vývoj zápasu už se jim nepovedlo.

„Nedali jsme gól, to se těžko vyhrává. Vytvořili jsme si nějaké příležitosti, ty jsme ale bohužel neproměnili. Neměli jsme tolik přesilovek, abychom si jimi pomohli. Paradoxně v oslabení jsme dostali druhý gól a potom už to bylo těžké. Je škoda té branky, která uznána nebyla, to by nás možná vrátilo do zápasu, ale bohužel,“ uvedl trenér Mory Jan Tomajko.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Malínek (Závora, Lintuniemi), 42. Lantoši (O. Roman, Järvinen). Rozhodčí: Úlehla, Sýkora – Klouček, Hnát. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2871

Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Bernad, Čech, Pavlík, Lintuniemi, Štibingr, Vlasák – Skalický, Roman, Lantoši – Stránský, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Hradec, Gardoň – Malínek, Závora, Zvagulis. Trenéři Král, Havíř a Pletka.
HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Škůrek, Mareš – Plášek, Macuh, Navrátil – Kunc, Anděl, Bambula – Klimek, Musil, Orsava – Káňa, Nahodil, Kusko. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské boty na výlety z pravé kůže.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty na vycházky do přírody.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc

www.obuvhulman.cz