Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora padla v Třinci, Krejčí chyběl

Sport

28.11.2021

Autor: Petr Pelíšek

Ve 27. kole hokejové extraligy hrál tým HC Olomouc v Třinci. Mora šla do duelu s lídrem tabulky bez Davida Krejčího, kterého do akce nepustil zdravotní stav. Po čtyřiceti minutách to bylo 1:1, poslední třetinu ale zvládli lépe domácí.

Začátek zápasu byl opatrnější, byť přece jen aktivnější byli domácí, kteří jsou v čele tabulky. Mora zahrozila ze dvou přesilovek, šance v nich měli Káňa a Olesz. Dvě přesilovky hrál také Třinec, ale rovněž v jeho případě to bylo bez využití. V závěru první třetiny poslal domácí do vedení Vrána. Na začátku prostřední části utkání měli velké šance Růžička a Daňo. Když nedali, přišla šance pro Moru. Ve 27. minutě Nahodil z levého křídla po přihrávce Knotka procedil kotouč mezi betony brankáře Kacetla. Vedení mohlo jít za Olomouckými, leč Bambula svou šanci neproměnil a Kunc trefil tyčku. Střetnutí tedy měla Mora velmi dobře rozehrané. Jenže v poslední dvacetiminutovce už nenašla protizbraně na třinecké branky. Hanáci v ní inkasovali hned čtyřikrát. Ještě za stavu tři k jedné měli šance na zvrat Káňa a Ondrušek, ovšem proměnit se nepovedlo.

„Z výsledku jsme zklamání. Z předvedené hry ani tak ne, po minimálně čtyřicet minut jsme byli důstojným soupeřem. Vytvořili jsme si i nějakou šanci, nejen střeleckou ale i gólovou. Pak jsme udělali hrubou chybu. Kotouč jsme měli posunout do středního pásma, nestalo se tak a dostali jsme gól na dva jedna, v oslabení na tři jedna. To už se těžko otáčí. Výsledek pět jedna je poměrně dost, ale šli jsme do risku na power-play a bohužel se nám to nepodařilo. Nutno ale respektovat sílu domácích, která je obrovská ve všech směrech,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 17. Vrána (Adámek), 42. Nestrašil (Zahradníček, O. Kovařčík), 48. Doudera (Martin Růžička), 59. Nestrašil (Kovařčík), 60. M. Kovařčík ( Szturc)  – 27. Nahodil (Káňa). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1.

Třinec: Kacetl – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Zahradníček, Adámek – Daňo, Vrána, Martin Růžička – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Roman – Šedivý, RSzturc, Hrňa – Dravecký. Trenér Václav Varaďa.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Švrček – Káňa, Kusko, Kucsera – Klimek, Knotek, Bambula – Olesz, Kolouch, Navrátil – Strapáč, Nahodil, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941