Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 29.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora padla v Budějovicích, rozhodla poslední třetina

Sport

17.9.2023

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc nenavázali na páteční domácí výhru nad Kladnem. Ve druhém extraligovém kole totiž prohráli v Českých Budějovicích.

V 6. minutě šel na trestnou Hovorka, Hanáci početní výhodu ale využít nedokázali. Hru v početní výhodě následně nezužitkovali ani Jihočeši po vyloučení Škůrka. Při vyloučení Pýchy se ve 13. minutě do zajímavé příležitosti dostal Bambula. Gólman Hrachovina ale jeho ránu zlikvidoval. Na úvodní branku zápasu si diváci v Budvar aréně počkali do pětadvacáté minuty. Za hákování na trestnou usedl Musil a Jihočeši trestali. O dvě minuty později hráli domácí přesilovku. V oslabení Kusko vysunul do úniku  Orsavu, který srovnal. Ve 48. minutě šli podruhé do vedení domácí. V padesáté minutě šli domácí do čtyř po faulu Štencela. Olomouc uzamkla Motor v jeho pásmu. Hanáci si vytvořili si velký tlak, který však ve vyrovnávací trefu nedokázali proměnit. Nedobře s Jihočechy mohlo být při vyloučení Doudery, ale Moře se opět dát branku nepovedlo. A pak hosté inkasovali v oslabení. Hanáci pak dostali možnost ke zdramatizování zápasu při vyloučení Pecha. Přesilovou hru ještě vylepšili odvoláním Konráda, ani to však nepomohlo.

„Byl to kvalitní zápas, typický pro začátek sezony. Na obou stranách byli výborní brankáři. Ve třetí třetině jsme soupeře při přesilovce zatlačili a nesložili jsme zbraně, i když jsme v závěru prohrávali. Domácí podržel brankář. Jsme zklamáni, ale zápas to byl dobrý," řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

Motor České Budějovice – HC Olomouc 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Kubík (Pýcha),  48. Kubík (Pech, Ordoš), 57. Harris - 28. Orsava (Kusko, Řezníček). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 6047.

Č. Budějovice: Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Doudera, Krutil, Štencel, Hovorka, Kachyňa – Simon, Harris, Gulaš  – Ordoš, Pech, Kubík – Přikryl, Hanzl, Beránek – Koláček, Vopelka, Toman. Trenér Ladislav Čihák.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil, Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek, Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek