Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora otočila vývoj utkání a má tři body

Sport

18.1.2019

Autor: Petr Pelíšek

Po čtyřech prohrách v řadě hokejisté HC Olomouc opět zabodovali za tři! Mora dnes dokázala zvítězit v Mladé Boleslavi. Střelcem zápasu byl třígólový útočník Petr Strapáč.

Zápas se pro olomoucký tým nevyvíjel zrovna ideálně. Moře se opět nepovedl vstup a od 4. minuty prohrávala, inkasovala v oslabení. Jenže pak zabrala a dokázala domácí přetlačit. A ve 12. minutě bylo srovnáno, když přihrávku Ostřížka doklepl zblízka Jergl. Ještě do první přestávky se Hanákům podařilo stav otočit. První přesilovku v zápase nevyužili, ale 24 sekund před první sirénou poslal do brány Strapáč vyraženou střelu Buriana.

V prostřední části utkání měla Mora několik možností k navýšení náskoku. Hrála tři přesilovky v krátkém sledu, ale boleslavského gólmana se překonat nepovedlo. A to ani při další početní výhodě, kterou ještě Hanáci ve druhé třetině měli.

Dva kanadské body zapsal útočník HC Olomouc Vilém Burian.

Foto: Petr Pelíšek

Do závěrečné dvacetiminutovky tak šli hosté s jednobrankovým náskokem. Ten se jim podařilo rychle navýšit. Klid do posledních minut duelu dal týmu ve 48.minutě po Irglově přihrávce Strapáč. Ovšem když byl poté vyloučen Vyrůbalík, měla ještě Boleslav naději. Mora však oslabení přežila bez úhony a kráčela za výhrou. V čase 57:47 domácí odvolali brankáře a hráli power-play. To si jim ale hrubě nepovedlo a Šťastný poslal poněkud nešťastně pro svůj tým puk do vlastní brány. Gól byl připsán Strapáčovi.

"V předchozích zápasech jsem nezískali mnoho bodů, což bylo znát na sebevědomí hráčů. Takže to pro nás byl dnes hodně těžký duel. Začali jsme dobře, ale trošku nás potom srazila inkasovaná branka v oslabení. Tým se ale rychle oklepal a po první třetině už jsme vedli. Hráče musím pochválit, byli jsme silnější v osobních soubojích, což rozhodlo," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

BK Mladá Boleslav1:4HC Olomouc
(1:2, 0:0, 0:2)
Branky:4. T. Knotek (Šťastný, Orsava) – 12. Jergl (Ostřížek, J. Knotek), 20. Strapáč (Burian, Irgl), 48. Strapáč (Irgl, Burian), 59. Strapáč
Rozhodčí:Jeřábek, Sýkora – Lhotský, Svoboda
Vyloučení:4:3, navíc Jaroměřský 10 minut
Využití:1:0
V oslabení:0:0
Diváků:3312
Sestava BK Mladá Boleslav:Krošelj – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Kurka, Eminger – Vondrka, Klepiš, Skalický – Orsava, Žejdl, Šťastný – Najman, Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, Kousal. Trenér Miloslav Hořava.
Sestava HC Olomouc:Lukáš – Jaroměřský, Vyrůbalík, Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Rutar – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Kolouch, Tomeček – Laš, Skladaný, Mráz. Trenéři Jan Tomajko a Zzdeněk Moták.

Petr Pelíšeksport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip