Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora na Motor nestačila, gól Krejčího nepomohl

Sport

17.9.2021

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc poprvé v nové extraligové sezoně prohráli. V Českých Budějovicích prohráli každou periodu o gól a celý zápas tedy o tři. Druhou branku Kohoutů dal David Krejčí. Další utkání hraje Mora doma v neděli proti Karlovým Varům.

Hned ve 3. minutě se trefil kapitán Motoru Gulaš, který využil nepovedené rozehrávky a kličkou překonal brankáře Lukáše. V 6. minutě byl vyloučen Klimek za podrážení, na trestné se moc neohřál, jelikož Motor využil přesilovou hru po patnácti sekundách. Dvoubrankový náskok netrval pro domácí dlouho. Za Kohouty se prosadil Kolouch, který vybojoval puk u mantinelu a následně ho dostal až do Hrachovinovy svatyně. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro Budějovice. Druhou třetinu otevřeli střelecky opět domácí. Abdul střelou zapěstím trefil růžek Lukášovy branky. Budějovice následně využily druhou přesilovou hru. Tentokrát pět na tři, ve které se prosadil Vráblík. Kohoutům se zzase podařilo snížit vedení Motoru, a to díky střele Krejčího, který ještě v přesilovkovém postavení napřáhl na modré. Třetí třetina byla z obou stran na šance méně bohatá, Motor bránil náskok. Velkou příležitost měl Krejčí a Hrachovinu zachránila tyčka. Po chvíli přidal pátou domácí branku Gulaš a bylo rozhodnuto.

„Začali jsme dobře, ale brzy jsme inkasovali po naší chybě a druhý gól jsme dostali v oslabení. Snažili jsme se výsledek zkorigovat, měli jsme nějaké pološance a šance. Ve druhé třetině nám ale domácí odskočili na 4:1 a ve třetí už si vítězství pohlídali," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Motor České Budějovice – HC Olomouc 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Gulaš, 6. J. Ondráček (Pech, Slováček), 24. Abdul (Štencel, Venkrbec), 30. Vráblík (Gulaš), 54. Gulaš (Pech, Bučko) – 12. Kolouch (Strapáč, Bambula), 32. Krejčí (Nahodil, J. Knotek). Rozhodčí: Pilný, Vrba – Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 6011.

HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Piskáček, Bučko, Bindulis, Vráblík, Štencel, Slováček – J. Ondráček, Pech, Gulaš – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec. Trenéři: Modrý, P. Martinec a Fousek.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, T. Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – J. Káňa, Krejčí, Kucsera – Klimek, Nahodil, V. Tomeček – Ostřížek, J. Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.