Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora loupila na Spartě, má tři body

Sport

19.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Už zase se Zbyňkem Irglem v sestavě hráli hokejisté HC Olomouc dnes zápas 46. kola extraligy v Praze Libni proti Spartě. Utkání v O2 aréně začala lépe Mora, do vedení ji poslal 20. gólem v sezoně právě Irgl. Kohouti získali tři body a v tabulce se posunuli na 9. příčku. V pátek hrají doma proti Liberci (18.00).

Vstup do zápasu vyšel olomouckému týmu výborně. Už ve 4. minutě proměnil trestné střílení Zbyněk Irgl. A Mora vedla. Pak musela přečkat oslabení při vyloučení střelce Irgla. A v 9. minutě mohla náskok zvýšit, ovšem Tomeček brankáře Sedláčka nepřekonal. Jenže pak udeřilo na druhé straně, když Sill vyjel zpoza branky a našel dost prostoru pro puk mezi Konrádovým betonem a tyčkou. To domácí trošku nastartovalo a hosté mohli být rádi, že Klíma v 17. minutě zahodil vyloženou šanci.

Výhru Mory na Spartě pečetil třetím gólem David Ostřížek.

Foto: Petr Pelíšek

Druhá třetině patřila Olomouckým. A dostali se po ní do vedení o dvě branky. Nejprve ve 23. minutě trefil od modré sedmnáctiletý bek Matúš Hlaváč, byl to jeho první extraligový gól. A o deset minut později Mora využila přesilovku, dobrou střeleckou formu potvrdil útočník Ostřížek.

Na začátku poslední periody Mora přečkala zbytek oslabení za vyloučení Jergla před přestávkou a pak si už v rovnovážném počtu kontrolovala náskok dvou branek. Avšak i s potřebnou dávkou štěstí, to když ve 48. minutě Buchtele minul odkrytou bránu. Tři minuty a osm sekund před koncem Sparta odvolala brankáře. V domácí power-play se Kohouti pracovali bezchybně a tříbodový zisk už si vzít nenechali.

„Podali jsme vysoce kvalitní, organizovaný a zodpovědný výkon. Celý zápas jsme víceméně vedli a ani ve třetí třetině, kdy už Sparta hodně tlačila, tak jsme ji nepustili do žádné šance. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl pro klubový web trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Sparta Praha1:3HC Olomouc
(1:1, 0:2, 0:0)
Branky:12. Sill – 4. Irgl (tr. střílení), 23. Hlaváč (Jergl, Ostřížek), 33. Ostřížek (Jergl, J. Knotek)
Rozhodčí:Jeřábek, Hodek – Brejcha, Malý
Vyloučení:2:2
Využití:0:1
Diváků:6481
Sestava HC Sparta Praha:Sedláček – Dvořák, Košťálek, Piskáček, Voráček, Kalina, Blain, Delisle – Beran, Sill, Smejkal – Jarůšek, Klimek, Bukarts – Buchtele, Pech, Forman – Kudrna, Klíma, Rousek. Trenér Uwe Krupp.
Sestava HC Olomouc:Konrád – Vyrůbalík, Galvas, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Hlaváč – Ostřížek, Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Káňa, Handl, Tomeček. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ JUDr. Petr Dítě LL.M.

Katalog firem » Služby » Advokáti

Poskytuje právní služby především v oblasti obchodního práva, ale také v oblastech práva občanského, rodinného, trestního, správního a cizineckého. Dále poskytuje právní služby i v rá...