Mora doma padla se Spartou - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora doma padla se Spartou

Sport

16.11.2023

Autor: Petr Pelíšek

V předehrávaném utkání devatenáctého dějství extraligy hostili hokejisté HC Olomouc pražskou Spartou. Favorizovaného protivníka se jim tentokrát zaskočit nepovedlo, ve vyrovnaném utkání Mora prohrála jedna ku třem.

První větší šanci měli domácí, po přihrávce zpoza branky střílel Knotek, na brankáře Kováře nevyzrál. Pár minut poté měl možnost na druhé straně Řepík, pálil pouze do tyčky. Postupem času v první třetině začali přebírat otěže zápasu hosté. Ale vliv na skóre to nemělo. Chvilku po začátku druhé třetiny zahrozil Kousal poté, co se obtočil kolem branky, ale Konráda nepřekonal. První gól přišel po chvíli. Po chybě domácích ve středním pásmu se do samostatného průniku dostal Chlapík, jehož první zakončení ještě dokázal Konrád zastavit. Ale dorážku nikoliv. Nejtěsnější rozdíl pak platil i po čtyřiceti minutách hry. A pak také ještě dlouho v poslední periodě. V 54. minutě odskočila Sparta v přesilovce na rozdíl dvou branek. Pár minut poté však poprvé slavili také domácí a to rovněž v početní výhodě. Prosadil se Navrátil, z pravého kruhu se trefil pod horní tyčku. Po pár vteřinách po rozehrání se do další šance Hanáků dostal Kusko. V závěru Mora tlačila, ale marně. Po odvolání brankáře na konečných 1:3 upravil Chlapík.

„Musím říct, že jsme měli nejlepší vstup do utkání za posledních pět nebo šest kol. Prvních deset minut bylo výborných, poté se to vyrovnalo. První gól nás sundal dolů, déle nám trvalo, než jsme na něj zareagovali. Když prohráváme, zanechá to na nás stopy. Druhý gól byl asi rozhodující, i když jsme s tím ještě chtěli něco udělat. Je to škoda, protože diváci byli výborní. Sparta ale byla o ten gól lepší," řekl trenér Mory Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Navrátil (Řezníček, Macuh) – 23. Chlapík (Mikliš, Konečný), 54. Kestner (Irving, Krejčík), 60. Chlapík (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Hribik, Šír – Axman, Bohuněk. Vyloučení: 4:7, navíc Kempný 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Rašner, Švrček, Mareš – Káňa, Nahodil, Navrátil – Kusko, Knotek, Bambula – Plášek ml., Macuh, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek. Trenér Jan Tomajko.

Sparta: Kovář – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Chlapík, Sobotka, Řepík – Forman, Horák, Kousal – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Najman, Konečný. Trenéři Gross a Hořava.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip