Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 13.6 °C

Mora rozhodující utkání série prohrála

Sport

12.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc pátý zápas série předkola play-off v Liberci. Mora rozhodující duel nevládla, ztratila vedení dva nula po prvních dvou utkáních, pak prohrála tři duely v řadě.

Domácí otevřeli skóre už ve 3. minutě. Rychlovský překvapil Ondruška, který vyvážel kotouč, a překonal brankáře Sedláčka. Vzápětí libereckého střelce fauloval Švrček a obdržel trest na pět minut a do konce zápasu. Liberečtí dlouhou přesilovku využili na vstřelení jedné branky. Hanáci se však těsně před první sirénou dostali zpět do hry zásluhou Řezníčka a jeho přesné střely zdálky. Liberečtí si vzali dvougólové vedení zpět ve 36. minutě. Na konci rychlého protiútoku Zachar usměrnil kotouč za brankovou čáru. Hanáci se poté až do posledních okamžiků snažili utkání aspoň zdramatizovat, Tygři je ovšem zodpovědnou defenzivou už k ničemu nepustili. Postup domácích navíc v závěru definitivně potvrdil Vlach, jenž propálil Sedláčka po vyhrané buly.

"Určitě jsme zklamaní. Měli jsme tři šance sérii ukončit a bohužel jsme je nevyužili. Je to pro hráče dobrá zkušenost do budoucna. Nemyslím si, že bychom to nějak odevzdali. K postupu nám ale kousíček chyběl," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.


HC Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Rychlovský, 5. Filippi (Melancon), 36. Zachar (Najman, Melancon), 55. Vlach (Filippi) – 20. Řezníček. Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 1:2, navíc Švrček 5 min. + do konce. Využití: 1:0. Diváci: 7286. Konečný stav série: 3:2.

Liberec: Hrenák– McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Aubrecht – Vlach, Filippi, Faško-Rudáš – Rychlovský, Najman, Flynn – Birner, Bulíř, Hawryluk – Zachar, Šír, Kel. Klíma. Trenér Filip Pešán.

HC Olomouc: Sedláček – Sirota, Rutar, Ondrušek, Řezníček, Škůrek, Rašner, Švrček – Káňa, Musil, Orsava – Kunc, Macuh, Navrátil – Kusko, Nahodil, Bambula – Anděl, Knotek, Chmielewski. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip