Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 18.6 °C

Mora podruhé doma prohrála, rozhodne se v Liberci

Sport

10.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve čtvrtém střetnutí série předkola play-off se hokejistům HC Olomouc nepovedlo udělat rozhodující postupový krok. Mora Liberci podlehla 3:5, je srovnáno na dva dva a rozhodne se pod Ještědem.

Liberec tentokrát nepustil Kohouty ani jednou do vedení. Už po pětašedesáti vteřinách šli hosté do vedení. Flynnova rána se v brankovišti odrazila pro Najmana, který dostal kotouč za brankáře Sedláčka. Následně se hra postupně vyrovnala, z čehož vytěžila Olomouc vyrovnávací gól. Stalo se tak po kulišárně Nahodila, který zpoza branky o záda gólmana Hrenáka poslal kotouč do brány. Na začátku druhé třetiny vyslal Zachar do úniku Klímu, který dal na 1:2. Tři minuty poté však bylo opět srovnáno. Orsava našel Rutara, který se trefil přesně k tyči. Pět minut před druhou přestávkou vedení hostům vrátil dorážkou z téměř nulového úhlu Birner — 2:3. V úvodu závěrečné dvacetiminutovky navýšil na rozdíl dvou branek Bulíř. Dvoubrankové vedení však nemělo dlouhého trvání. Třináct minut před koncem se totiž trefil Škůrek. V závěru to pak ještě zkoušela Olomouc bez brankáře, čehož hosté využili ke vstřelení páté branky.

„Hrozně brzy jsme prohrávali nula jedna a neustále jsme výsledek dotahovali. Stálo nás to hodně sil. Přesilovkou jsme si bohužel nepomohli a dnes jsme navíc měli tři vyloučení v útočném pásmu, což stojí hodně sil, i když to ubráníte. To byly takové momenty, které rozhodly o tom, že Liberec vyhrál," uvedl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Bílí Tygři Liberec 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil, 28. Rutar (Orsava, Káňa), 47. Škůrek (Rutar) – 2. Najman (Flynn), 25. Kel. Klíma (Zachar, Ivan), 36. Birner (Knot), 42. Bulíř (Birner, Melancon), 60. Faško-Rudáš. Rozhodčí: Cabák, Stano – Lederer, Blažek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 5362. Stav série: 2:2.
HC Olomouc: Sedláček – Sirota, Rutar, Ondrušek, Řezníček, Škůrek, Rašner, Mareš – Káňa, Musil, Orsava – Plášek, Nahodil, Navrátil – Kunc, Macuh, Bambula – Kusko, Knotek, Klimek. Trenér Jan Tomajko.
Liberec: Hrenák – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Aubrecht – Vlach, Filippi, Faško-Rudáš – Rychlovský, Najman, Flynn – Birner, Bulíř, Hawryluk– Zachar, Šír, Kel. Klíma. Trenér Filip Pešán.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

FK Slavonín

Katalog firem » Sport » Fotbal

TJ Sokol Slavonín je olomoucký fotbalový klub hrající I. B třídu olomouckého kraje. V současné době Slavonín disponuje také "B" týmem, který hraje IV. tř. olomouckého okresu, a také še...