Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.2 °C

Mora získala v derby s Kometou bod

Sport

23.2.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 48. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma derby proti Kometě Brno. Mora před vyprodanými ochozy vybojovala bod.

První přesilovku zápasu hrála Kometa, Mora se ovšem bránila zodpovědně. Jenže pak šli hosté do vedení, jejich branku dal Flek. Následně přišla přesilovka domácích. Brňané sice dlouho bránili a vyhazovali jeden puk za druhým, i tak se však našla rána, kterou tečoval  Nahodil a bylo srovnáno. Ani na jedné straně pak už v první periodě branka nepadla. Druhá třetině přinesla tlak Olomouce, který skvělými zákroky ničil brankář Kavan. Pak měla Mora výhodu přesilovky pět na tři. Jenže ji nesehrála dobře. Navíc před ní a po jejím skončení Hanáci začínal a dohrával pětiminutovou přesilovku. Ale na brněnskou obranu se jim vyzrát nepovedlo. Pak došlo na přesilovku Komety, kterou využil Pospíšil. Na začátku poslední třetiny srovnal na 2:2 Nahodil a mohlo se začínat znovu. Kometa pak dostala další přesilovku. Ale ta byla výhodou spíše pro Moru, jelikož v oslabení dal na 3:2 Bambula. Chvilku potom měl velkou šanci Navrátil, ale nedal. To se pak vymstilo, v 55. minutě srovnal Ďaloga. Pět vteřin před koncem se zdálo, že Olomouc vsítila rozhodující branku. Gól Knotka ovšem po přezkoumání sudími nebyl uznána. A tak se šlo do prodloužení. V tom měl obrovskou šanci Sirota, který jel sám na gólmana, ale nedal. Podobně pak dopadla i přesilovka Mora. Což znamenalo, že na program přijdou nájezdy. Zápas pak rozhodla až šestá série nájezdů, v níž zapsal vítěznou trefu Flek.

„V první řadě jsme byli připravenější po trošku těžším období. Zápas měl hned od začátku náboj, měl tempo. Soupeř šel do vedení, ale do utkání jsme se hned vrátili, měli jsme tu správnou mentalitu. Ve druhé třetině jsme měli obrovskou šanci tři na jednoho a také přesilovku pět na tři, tam se to trochu otočilo. To jsou situace, které rozhodují. Utkání mělo náboj, atmosféra byla dobrá, obě mužstva ze sebe vydala maximum,“ řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Olomouc – HC Kometa Brno 3:4 po s. n. (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Sirota, Orsava), 45. Nahodil (Navrátil), 51. Bambula – 7. Flek (Ďaloga, Pospíšil), 33. Pospíšil (Cingel), 55. Ďaloga, rozhodující nájezd Flek. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Svoboda, Hnát. Vyloučení: 4:5, navíc Okál 5 min. + do konce. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5300.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Rašner – Kunc, Macuh, Navrátil – Klimek, Nahodil, Bambula – Kusko, Knotek, Kucsera – Plášek, Anděl, Orsava. Trenér Jan Tomajko.

Kometa Brno: Kavan – Ďaloga, Gazda, Ščotka, Holland, Kaňák, Moro, Svoboda – Zaťovič, Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko, Zbořil – Okál, Kollár, Moses – Vincour, Ekrt, Kos. Trenér Jaroslav Modrý.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské boty na výlety z pravé kůže.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty na vycházky do přírody.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc

www.obuvhulman.cz