Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 20.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora doma zvládla boj proti Plzni

Sport

22.1.2023

Autor: Petr Pelíšek

Zápas mezi HC Olomouc a Plzní byl plný vyloučení a šarvátek. Nic z toho ale nevzalo chuť týmu Mory, všechny tři body z duelu 40. extraligového kola zůstaly doma.

Hrálo se teprve dvě minuty a dvacet sekund a hostující Baránek byl vyloučen na pět plus do konce za úder do oblasti hlavy a krku. To pak dalo ráz především první třetině, ve které se hrálo dlouho v nerovnovážném stavu. Mora z toho vytěžila poměrně dlouhou přesilovku pět na tři, ve které ji poslal do vedení Nahodil.  Těsný náskok pro Moru pak svítil na ukazateli stavu i po prvních dvacet minutách. Druhou třetinu začala lépe Plzeň, ve třiadvacáté minutě bylo srovnáno. Hanáci se ale nevzdávali. A v polovině zápasu už zase vedli, na 2:1 dával Mareš, byl to jeho první extraligový gól. Náskok jedné branky navýšili Olomoučtí krátce po startu poslední periody. Podruhé v zápase se jim povedlo proměnit přesilovku. Hrálo se jedenatřicet sekund a olomoucký zimák rozjásal Knotek. Pak Hanáci poměrně v klidu kontrolovali náskok dvou branek. Ale pak o něj ještě přišli, když se hostům povedlo dát v power-play druhý gól. Navíc jim už ale čas a prostor nezůstal.

„Po pátečním utkání jsme udělali nějaké změny v sestavě. Chtěli jsme to odčinit a jednoznačně chtěli vyhrát. Povedl se nám vstup, i když branek jsme mohli dát více. Věděli jsme, že to bude hodně o soubojích, byli jsme na to připraveni. Díky hráčům, že to po vysoké porážce s Litvínovem takto zvládli, není vždy lehké se po takovém výsledku rychle oklepat,“ řekl asistent trenér HC Olomouc Boris Žabka.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Nahodil (Plášek, Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil)  - 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek). Rozhodčí: Mrkva, Cabák – Hlavatý, Leder. Vyloučení: 8:7, navíc 5 min. Škůrek, Kusko – 5 min. Bitten, Metrl, 5 min. + do konce Baránek a Hrabík. Využití: 2:0. Diváci: 4019.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Švrček, Rutar – Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Plášek, Knotek, Bambula – Kunc, Kusko, Olesz. Trenér Jan Tomajko.
Plzeň: Pavlát – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Holešinský – Bitten, Malát, Lang. Trenér Petr Kořínek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské boty na výlety z pravé kůže.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty na vycházky do přírody.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc

www.obuvhulman.cz