Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora má tři body, trefil je Olesz

Sport

15.10.2021

Autor: Petr Pelíšek

Po výhře v prodloužení z Pardubic hráli hokejisté HC Olomouc doma v Plecharéně proti Litvínovu. A stejně jako v předchozím kole hrála i nyní Mora zápas, kterému scházely góly. Padl jenom jeden, dal ho Rostislav Olesz, tedy všechny tři body zůstaly doma na Hané.

V úvodu byli o něco aktivnější hosté a donutili brankáře Sedláčka k prvním zákrokům. Domácí příznivce zvedl ze sedaček až Krejčí, který po rychlém průniku hledal někoho před litvínovskou brankou, leč neúspěšně. Olomoučtí pak v přesilové hře zahrozili, pak se rozehráli a mačkali hosty i v další přesilovce. Leč Chemici bránili velmi dobře. Těsně před odchodem do šaten měl tutovku Klimek, ale gólmana Godlu neprostřelil. Na začátku prostřední periody se o vzruch postarala Krejčího formace. Iniciativa byla tentokrát na straně Kohoutů. Skončila vyloučením Řezníčka, ale i po přesilovce hostů to bylo dál bez branek. Změnit se to pokusil Ondrušek, který si vyjel až těsně před gólmana, ale ani on neuspěl. Hosté se museli bránit mírnému náporu Mory. Poslední dvacetiminutovka odstartovala příležitostí Káni, jeho střelu zápěstím Godla zlikvidoval. Otevřít skóre mohla i Verva, střelu Svobody Sedláček vyrazil. Pak měl dobrou šanci po průniku Knotka domácí tým, ale hostující brankář zakryl touš v posledním momentu před Klimkem. Čekání na gól  protrhli domácí sedm minut před koncem. Návratilovu ránu z pravé strany Godla vyrazil k Oleszovi, který baseballovým úderem z voleje poslal kotouč do odkryté klece. V závěr už Mora hubený náskok, výhru a tři body uhájila.

„Byli jsme šťastnější týmem, protože zápas byl opravdu vyrovnaný. Prvních dest minut od nás nebylo takových, jak bychom si představovali. Potom se to vyrovnalo a musím uznat, že Litvínov hrál výborně. Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodla taková šťastná branka. Nevím, kolik z pěti takových pokusů by Rosťa Olesz trefil. To je hrozně těžké říct. Litvínov si potom vytvořil ještě dvě tři šance, které výborně chytil Kuba Sedláček. Asi všichni teď vidí, že chytá výborně. Je to pro nás opravdová pomoc a znovu máme dva vyrovnané gólmany. Pro nás trenéry je to dobré v tom, že je můžeme prostřídat," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Olesz (Navrátil). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Diváci: 4637.

HC Olomouc: Sedláček – Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Navrátil, Knotek, Olesz – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Litvínov: Godla – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, Zeman, Strejček – Zdráhal, Estephan, Kudrna – Lukeš, Hübl, Jarůšek – Pospíšil, Gerhát, Latta – Havelka, Jícha, Svoboda. Trenér Vladimír Országh.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz