Reklama

Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora třikrát vedla, nakonec v prodloužení prohrála

Sport

17.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc dnes hráli druhý domácí zápas v tomto týdnu. A úkol zněl jasně. Po středeční prohře s Hradcem Králové v souboji s Litvínovem zabodovat naplno a dál držet v tabulce pozici znamenající účast v play-off. To se povedlo jen částečně. Mora třikrát vedla, ale nakonec prohrála v prodloužení. A vypadla tak z první desítky.

Nebyla by to Mora této sezony, kdyby opět nedošlo na nějaké zdravotní komplikace. Tentokrát do zápasu nemohl zasáhnout nejlepší střelec týmu Zbyněk Irgl. I bez něj vstoupila Olomouc do zápasu dobře. Šance v první třetině nejprve zahodili Skladaný, Mráz nebo Jergl, ale v 18.minutě využil přesilovku Ostřížek a Mora vedla.

V závěru první třetiny byl vyloučen Švrček a Litvínov toho dokázal využít, takže krátce po přestávce bylo vyrovnáno. Ale Kohouti si záhy vzali vedení zpět. Bylo to opět v přesilovce a střelce byl opět Ostřížek. A šestapadesát sekund po druhé brance to bylo ještě veselejší, protože třetí olomoucký gól přidal Laš. Avšak hosté se nevzdali a podařilo se jim znovu vyrovnat. Takže po dvou třetinách to bylo 3:3: Na začátku 38.minuty trefil domácí Holec tyčku, ale z protiútoku dal Litvínov druhou branku. A do druhé sirény ještě třetí …

Šestnáctiletý útočník Tobiáš Handl dal první gól v extralize.

Foto: Petr Pelíšek

Poslední perioda byla ve znamení pokračování dramatu. V jejím úvodu se Mora dostala potřetí v utkání do vedení. V čase 43:44 se poprvé v kariéře prosadil v extralize střelecky Tobiáš Handl! Vzápětí měli hosté velkou šanci, ale Válek naštěstí pro Moru netrefil. Pak se museli Kohouti bránit v oslabení, litvínovskou přesilovku přečkali bez následků. Ne už ale to další. Přišlo v 58.minutě, hosté k tomu navíc ještě odvolali brankáře a výhodu dvou můžu v poli se jim povedlo proměnit ve vyrovnání. A došlo na prodloužení. V tom dali hosté po třech minutách vítěznou branku.

"Bylo to pro nás docela smolné utkání. Vedli jsme a pokaždé vedení ztratili. Za stavu 4:3 jsme věřili, že to udržíme, ale bohužel jsme šli do oslabení a dostali gól. Vyloučení přišlo v zápalu boje. Nemůžeme chtít po hráčích, aby tam jezdili jen tak. Je to škoda, ale stalo se. Nedá se nic dělat. Musíme bojovat v dalších zápasech, abychom se dostali do desítky. Výborný zápas odehrál Tobiáš Handl, který si gól rozhodně zasloužil a je třeba mu pogratulovat," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc4:5HC VERVA Litvínov
(1:0, 2:3, 1:1 – 0:1)
Branky:18. Ostřížek (J. Knotek), 25. Ostřížek (Jergl, Mráz), 26. Laš (Skladaný), 44. Handl (V. Tomeček) – 22. Válek (Ščotka, Petružálek), 38. Hanzl (Kašpar), 40. Kašpar (Jurčík), 60. Trončinský (F. Lukeš), 63. Ščotka (F. Lukeš)
Rozhodčí:Hradil, Pavlovič – Jelínek, Špringl
Vyloučení:3:4
Využití:3:2
Diváků:4177
Sestava HC Olomouc:Konrád – Ondrušek, Galvas, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Hlaváč – Ostřížek, Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Holec – Laš, Skladaný, Mráz – Káňa, Handl, Tomeček. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.
Sestava HC VERVA Litvínov:Petrásek – Ščotka, Trončinský, Piché, Graborenko, Doudera, Hunkes, Šesták – Trávníček, Hanzl, Petružálek – Lukeš, Hübl, Válek – Svoboda, Mikúš, Kašpar – Helt, Havelka, Jurčík.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

CAJK Bistro

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bufety

Kavárna , bistro, bar, restaurace, obchod.