Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mladičká judistka Formanová: "Nejvíce mě baví prát se se staršími"

Sport

5.3.2019

Autor: asu

Na konci února se olomoucká výprava judistů zúčastnila Českého Poháru Grand Prix v Ostrava, který odstartoval honbu za body na Přebor České republiky 2019. Tento Pohár platí za obtížnou dvoudenní soutěž s více jak 1 300 závodníky.

Leontýna Formanová

Foto: Archiv klubu

Nejzdárnější výkon předvedl starší žák Šimon Doubrava. Jeho výkon měl vzestupnou tendenci. Po ospalém prvním zápase, kdy vyhrál na pomocný bod, se probojoval až do finále, kde zvítězil nad polským závodníkem. Tím si vysloužil zlatou medaili.

Nejlepšího výsledku v kategorii mladších žákyň dosáhla Leontýna Formanová, která třemi ippony ukončila své soupeřky před vypršením časového limitu. V boji o zlato však nešťastně podlehla, a domů si tak odváží stříbrnou medaili.

"Na tréninky juda chodím čtyřikrát za týden. Hodně se věnujeme technice chvatů, ale nejvíce mě stejně baví prát se v randori (cvičný zápas). Peru se často i se staršími dětmi, protože se od nich můžu něco nového naučit," říká Formanová, která letos oslaví teprve jedenáctileté narozeniny.

Po turnaji následoval i výcvikový camp pro výběr Moravy do 15 let. Toho se mimo jiné zúčastnili i judisté z Francie, Řecka, Ukrajiny, Polska a Slovenska. "Absolvovat takový camp je pro naše závodníky cenná zkušenost. Tréninky byly zaměřeny na randori a viděl jsem dost povedených hodů na záda. Dobrá a bezpečná technika, to je to, co chceme naše svěřence naučit," doplňuje japonský metodik Judo klubu Olomouc Gen Yonenaga.

Reklama

Hanácký pivovar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pivovary

Hanácký pivovar je řemeslný pivovar na ulici Šlechtitelů v Olomouci – Holici. Výrobu zahájil ve druhé polovině roku 2017. V produktové nabídce pivovaru se objevují jak tradiční piva ...