Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mladí judisté z Olomouce vybojovali na Velké ceně v Prostějově patnáct medailí a získali prvenství v kategoriích pod 11 a 15 let

Sport

27.5.2019

Autor: asu

V sobotu vyrazili olomoučtí judisté do Prostějova, kde proběhla Velká cena Zdeňka Ludvíka v judu. Soutěž byla určena pro nejmladší kategorie pod 9 a pod 11 let, dále pro kategorii mladších žáků pod 13 let a byla završena kategorií starších žáků pod 15 let. Na Hanou se tak sjelo na 270 mladých závodníků dychtících po cenných pohárech a medailích. Judo klubu Olomouc se zde velmi dařilo. V klubové statistice v kategoriích U11 a U15 získali prvenství a v kategorii U13 obsadili druhé místo.

Foto: Archiv klubu

V kategorii U11 si olomoucký klub vysloužil tři zlaté medaile. V počtu ipponů vedl Matyáš Soukup, dále Štěpán Bulej, Lukáš Krkoška a Alex Srpek. Na druhých místech skončili Erik Hojgr, Mikuláš Brunda a Radim Mikeš. Ten se pral první zápas s Matyášem Soukupem. Oba kluci předvedli krásný a vyrovnaný souboj. Vítěz však může být jen jeden.

Kategorie mladších žáků U13 byla značně našlapaná. V chlapeckých kategoriích dokonce převládal systém pavouka. Na počet ipponů vedla Markéta Bajerová. Ta se odvážila do dvou váhových kategorií, a odeprala se tak sedm zápasů. V jedné váze skončila zlatá a v jedné stříbrná. Druhé místo obsadili i Leontýna Formanová a Filip Výmola. Posledním oceněným se stal Jiří Nakládal. Ten vybojoval bronz.

V kategorii starších žáků pod 15 let měla Olomouc tři borce, a to Kryštofa Korcha, Alberta Brundu a Dominika Bečičku. Kryštof a Dominik vybojovali ctěné zlato. Albert, bohužel, podlehl ve finále a domů si odvážel stříbro.