Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Milovníkům kávy a nevšedních zážitků se letos poprvé otevře kavárna POTMĚ

Tipy a názory

18.2.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Od 28. března do 2. dubna budou moci všichni Olomoučané zavítat do jedinečné kavárny, jejíž název je příznačný - POTMĚ. Unikátní kavárna, jež je plně zatemněná a obsluhují v ní zrakově postižení, bude na Horním náměstí otevřena každý den od 10:00 do 19:00 a vychutnat si tu můžete nejen kávu, čaj, ale také pivo a nealkoholické nápoje. Lidé svou návštěvou navíc přispějí na dobrou věc.

Foto: Facebook události

Unikátní koncept zatemněné kavárny funguje již od roku 2006. Projekt návštěvníkům přibližuje  život nevidomých a představuje je v roli obsluhujících. Výtěžek ze vstupného a z prodaných nápojů putuje na konto Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá těžce zrakově postiženým dětem a dospělým.

Kavárna na Horním náměstí od 28. března do 2. dubna
Kavárna POTMĚ nedávno získala novou podobu. Modulární systém tak nahradí zatemněný autobus, který dosud křižoval města po celé České republice. Poprvé se v jiném kabátě návštěvníkům otevřela v červnu v Praze, nyní speciální kavárna putuje do Olomouce, kde se představí od 28. března do 2. dubna v rámci festivalu Prix Bohemia Radio. Bude zaparkovaná na Horním náměstí a zastavit se v ní můžete denně od 10:00 do 19:00 (přestávka 13:15–14:00). Vychutnáte si tu nejen kávu nebo čaj, ale i pivo a nealkoholické nápoje. A naservírují vám zde i zážitek – představí ukázky kompenzačních pomůcek nebo simulačních brýlí, díky nimž si budete moci lépe představit konkrétní oční vady. Z Kavárny POTMĚ také bude v některých hodinách vysílat živě Český rozhlas.

Vstupné do kavárny POTMĚ (včetně nápoje a hrnečku):
- dospělý 150 Kč, dítě do 15 let + ZTP do 15 let 100 Kč, rodinné 2+2 450 Kč, 2. nápoj 50 Kč
- všichni akreditovaní účastníci festivalu platí sníženou cenu 100 Kč

Vstupenky do unikátní kavárny POTMĚ pořídíte ZDE.