Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Milovníci vína pozor! V Šantovce se chystá unikátní vinný festival

Zprávy z regionu

18.9.2020 aktualizováno 23.9.2020 11:39

Autor: red

Během posledního zářijového víkendu se v Galerii Šantovka uskuteční první ročník vinařského festivalu s názvem Vinaři na Šantovce. A bude to skutečně jedinečná akce, kterou Olomouc ještě nezažila! Kromě toho že se na akci představí ta nejlepší moravská vinařství, mezi nimiž je několik vítězů a finalistů soutěže Vinař roku, budete moci navštívit vinařské workshopy a objevovat zajímavý svět vína.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

POZOR! Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí na víkend se akce neuskuteční ve venkovním areálu. O vinaře však nepřijdete, těšit se na ně můžete v prostorách Galerie Šantovka.

Ve dnech 25. a 26. září se v Galerii Šantovka uskuteční další z tematicky zaměřených víkendových akcí a tentokrát si na své přijdou milovníci vína. "Cílem akce je nabídnout nejen mimořádně kvalitní vína našich předních vinařů a užít si tak pohodové zářijové dny, ale také jako doprovodný program nabídnout sommeliérské workshopy a doprovodné akce spojené s edukací o víně, jejichž smyslem je návštěvníkům pomoci přiblížit proces výroby vína, práci ve vinohradech a celkově vinařskou kulturu. Těšit se můžete na vinařské odborníky, kteří vás rádi zasvětí do tajů vína ve speciálních sommeliérských kurzech, které budou ve vybraných časech k dispozici," uvádí marketingový koordinátor Galerie Šantovka Petr Hlávka.

Těšit se můžete na vinařství Sonberk, Stávek, Mikrosvín, Václav, Baláž, Lípa, Orisek, Mádl, Jedlička, Reisten, Kolby, Kadrnka, Sekt bar Pavlov, Mlýnek. Součástí programu budou také hudební vystoupení cimbálové hudby a skvělé jídlo. Na akci vystoupí CM Bojkovjan, Cimbalband a Cimbálová muzika Širůch. "Připraven bude také program pro malé návštěvníky, pro které chystáme zábavnou soutěž. Návštěvníci si mohou přijít užít rodinný program, poznat chuť jihu a vydat se s námi do zákulisí vinařského světa se sklenkou dobrého vína," zve na akci Hlávka.

Vstup na akci je zdarma, pokud budete mít zájem zúčastnit se některého sommeliérského kurzu, tak si zde můžete včas zajistit lístky.