Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Milon circle: nejefektivnější způsob cvičení pro dosažení rychlého výsledku

Tipy a názory

29.9.2020

Lenka Šimková

V dnešní uspěchané době řada z nás používá stále tu stejnou výmluvu, proč jsme ještě (od novoročního předsevzetí) nezačali efektivně a dlouhodobě cvičit. Nemám tolik času, nestíhám, nemůžu si dovolit ztrácet tolik hodin týdně ve fitku… Však to znáte. Efektivním řešením pro ty, kteří skutečně plánují zařadit pravidelné cvičení do svého života, by mohl být Milon circle. Unikátní kruhový trénink, který vám zabere jen 35 minut 6x za měsíc.

Milon circle je intenzivní cvičební program založený na bázi kruhového tréninku. Na rozdíl od jiných klasických kruhových tréninků nemusíte u milonu přemýšlet, jakou zátěž na jednotlivých strojích zvolit, vše za vás řídí čipová karta. Díky tomu je milon vhodný i pro úplné začátečníky, kteří s cvičením ve fitku teprve začínají a nemají zatím žádný pojem o strojích a jejich obsluze. "Na první trénink se klient musí objednat, a to z toho důvodu, aby mu trenér jednak aktivoval čipovou kartu, ale především aby nastavil všechny parametry přesně podle potřeb klienta. Stroje jsou plně automatické, takže klient opravdu nemusí na nic sahat, přizpůsobovat si jejich velikost své postavě a ani si nastavovat závaží. Stačí jen, když přijde ke stroji a aktivuje jej čipovou kartou. Ten se automaticky nastaví do správné polohy i se správnou zátěží a klient aniž by nad něčím přemýšlel může hned začít cvičit. V rámci tréninku se pak střídají posilovací stroje, na kterých se minutu cvičí, následuje půlminutová pauza a opět minutu cvik. Na kardio strojích jsou to pak intenzivní čtyři minuty a jedno kolečko člověk odcvičí za sedmnáct minut. Dvě má tedy za pětatřicet minut a i se sprchou může být do hodiny z fitka venku," vysvětluje princip unikátního kruhového tréninku Jana Sovová z OMEGA centra sportu a zdraví.

Stroje jsou na první pohled jiné, než v běžné posilovně. Veškerou zátěž za vás nastaví čipová karta a vy jen sledujete zbývající čas a svůj pokrok na displeji.

Foto: OMEGA centrum sportu a zdraví

Hlavní hesla tohoto tréninku jsou jednoduše, bezpečně a efektivně. "Jednoduchost spočívá právě v tom, že klient nemusí přemýšlet nad nastavením stroje a nad zátěží, vše už má nastavené na čipové kartě. S tím souvisí i bezpečnost, kdy si právě volbou špatné zátěže nemůže ublížit, odrovnat si třeba záda nebo natáhnout svaly. No a efektivita tréninku spočívá nejen v jeho rychlosti, ale během uceleného kruhového tréninku procvičíte jednak všechny partie a především je na strojích navýšená zpětná zátěž. Klient u nás posiluje tedy nejen při pohybu vpřed, ale i zpět a tím je trénink mnohem efektivnější. Díky tomu se pak půlhodina na milonu vyrovná hodině v klasickém fitku," uvádí Sovová.

Na první hodině se vám plně věnuje trenér, pak už si můžete přijít kdykoli máte chuť si zacvičit. A pokud si náhodou s něčím nebudete vědět rady, trenér či trenérka jsou ve studiu přítomni každý den a rádi vám poradí.

Foto: OMEGA centrum sportu a zdraví

Milon circle

Adresa: OMEGA centrum sportu a zdraví (Legionářská 19)
Email: milon@omegasport.cz 
Telefon: 739 003 810
*Webové stránky
*Facebook
*Instagram

Unikátní kruhový trénink s názvem Milon circle v Olomouci nabízí OMEGA centrum sportu a zdraví. A pokud nepatříte mezi členy Omega klubu, tak nemusíte zoufat. Na milon se můžete přihlásit i v případě, že do Omegy nechodíte. Je vhodný jak pro začátečníky, tak pro ostřílené sportovce a nemusí se bát přijít ani lidé v důchodovém věku. "Chodí nám sem i aktivní důchodci, kterým je už přes sedmdesát let, a kteří se i přes svůj pokročilý věk stále snaží budovat fyzičku. Díky prvotnímu profesionálnímu nastavení strojů od trenérů se nemusí bát, že by si ve svém věku ublížili, naopak sem klienti chodí zpevňovat záda, někteří zde dokonce zpevňují svá kolena, aby oddálili případné operace. Kolikrát i naše seniory obdivuju, protože mám pocit, že někteří toho na strojích zvládnou mnohem víc, než část dnešních mladších ročníků," usmívá se Sovová.

Unikátní kruhové tréninky s názvem Milon circle najdete po celém světě a kromě rozmístění strojů "do kruhu" jsou typické právě ovládáním čipovou kartou.

Foto: milon®

Pokud se rozhodnete přijít do Omegy na milon, tak se na první lekci musíte předem objednat. Počítejte také, že první návštěva vám zabere více času, než půl hodiny. Jde o to, že trenér s vámi vše detailně probere, zjistí cíle, kterých chcete cvičením dosáhnout, vše vám nastaví na čipovou kartu a následně vám předvede, jak na strojích správně cvičit. Za první lekci také nic neplatíte, je zcela bez závazku a pokud zjistíte, že vám takový styl cvičení nevyhovuje, nic se neděje. "Klienti jsou však většinou nadšeni, především z toho, že nemusí nad ničím přemýšlet, nic ovládat, a jen si odcvičí to svoje. Takže když se rozhodnou chodit pravidelně mohou zvolit z tříměsíční či roční varianty programu. Jednotlivé vstupy nemáme, snažíme se, aby cvičení bylo efektivní, pravidelné a aby klient mohl skutečně dosáhnout nějakých výsledků, což se projeví právě nejdříve za tři měsíce, kdy si tělo už vytvoří na cvičení nějaký návyk. Díky tomu, že je vše přes čipovou kartu, se pak člověk může podívat na své pokroky, jak si během doby u nás vede. Zjistí to buď přímo ve studiu u speciální obrazovky, nebo máme i mobilní aplikaci, kde klienti vidí veškerý svůj pokrok přímo u sebe v mobilu. Jelikož sem pak chodí stále ti stejní klienti alespoň po dobu tří měsíců, tak se mezi sebou znají a snažíme se pro ně dělat čas od času akce i mimo fitko. Jedeme společně na kola, zahrajeme si bowling, badminton, nebo v zimě chodíme společně na punč. Samozřejmě jsou tyto skupinové aktivity dobrovolné, nikoho do nich nenutíme, ale většinou se tyto nápady u klientů setkávají s úspěchem," dodává závěrem Sovová.

Speciální akce

Pro ty z vás, které cvičení v rámci unikátního kruhového tréninku zaujalo a plánujete jej navštívit, máme speciální akci. První tři klienti, kteří se přihlásí, získají měsíc cvičení ZDARMA. Stačí uvést heslo "olomouc.cz". Přihlášky můžete posílat na email milon@omegasport.cz