Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mezinárodní hudební festival Dvořákova Olomouc se v květnu neuskuteční

Zprávy z regionu

17.4.2020

Autor: red

Moravská filharmonie Olomouc se po pečlivém vyhodnocení situace s rozšířením onemocnění COVID-19 a s ním spojenými vládními nařízeními rozhodla neuspořádat v květnu mezinárodní festival Dvořákova Olomouc. Vstupné bude posluchačům v plné výši vráceno nejpozději v průběhu května.

Na italský ansámbl Soqquadro Italiano se pořadatelé velmi těšili...

"Nouzový stav vyhlášený nejen v České republice, ale i v řadě dalších zemí Evropy nám bohužel neumožňuje Dvořákovu Olomouc uspořádat," říká Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc a dodává: "Ochrana zdraví je nyní samozřejmě celosvětovou prioritou a opatření, která s sebou nesou omezení svobody pohybu a sdružování, mají vliv na celou naši koncertní činnost a konkrétně i na koncept Dvořákovy Olomouce s řadou mezinárodních sólistů a interpretů. Přejeme našim posluchačům především pevné zdraví a věříme, že se s nimi budeme moci znovu setkat na podzim, ať už při zahájení koncertní sezóny, či na našem Mezinárodním varhanním festivalu."

Peníze za vstupenky, které byly zakoupeny online přes web DvorakovaOlomouc.cz, budou vráceny automaticky na účet, ze kterého byly uhrazeny, a to nejpozději v průběhu května. Vstupenky, které byly zakoupeny v Informačním centru radnice, je možné vrátit v termínu od 4. do 29. května 2020 včetně přímo v sídle Moravské filharmonie Olomouc na Horním náměstí (služební vchod se nachází v 1. patře v budově Horní nám. 424/23 v těchto dnech a časech: Út, Čt a Pá 14:30 – 16:30, St a Pá 9 – 11 hodin).

Dvořákova Olomouc

Mezinárodní hudební festival Dvořákova Olomouc je tradiční jarní hudební přehlídkou zejména artificiální hudby v Olomouci. Tradice festivalu se začala psát v roce 1950, kdy se uskutečnil první ročník pod názvem Hudební jaro. Od té doby festival několikrát změnil své jméno, pořadatele a zčásti i zaměření. Pod názvem Dvořákova Olomouc se pořádá od roku 2002. V minulosti se na festivalových koncertech olomouckému publiku představila taková jména, jako např. Igor Oistrach, Mstislav Rostropovič, Zdeněk Mácal, Misha Maisky, Václav Hudeček, José Cura či Gidon Kremer se svým souborem Kremerata Baltica. Pořadatelem festivalu je Moravská filharmonie Olomouc.