Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Město rozdává roušky sociálně slabým a chystá distribuci respirátorů seniorům

Zprávy z regionu

2.3.2021

Autor: red

Skoro tisíc balení po padesáti kusech zdravotních roušek rozvezli během včerejšího dne pracovníci odboru sociálních věcí obyvatelům ubytoven v Olomouci. Zdravotní roušky město obdrželo z potravinové banky, jíž je jako provozovatel sociálních služeb partnerem. Významnou pomoc teď město připravuje také pro seniory.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Až deset tisíc respirátorů FFP2 chceme poskytnout nejohroženějším skupinám seniorů, kteří žijí v některém ze čtrnácti městských domů pro seniory," uvedl primátor Mirek Žbánek po jednání Krizového štábu Olomouc v pondělí dopoledne. Jedná se o zhruba 750 osob, takže na každého vyjde osm respirátorů. "Distribuce se odehraje během tohoto týdne," upřesnil primátor.

"Jsme také v kontaktu s předsedy klubů seniorů, kteří monitorují situaci ve svém okolí. Pokud se na nás obrátí, že i někteří další senioři mají problém zajistit si respirátory, určitě jim pomůžeme a respirátory zajistíme," doplnil Martin Major, náměstek, který má na starosti ochranu obyvatel.

Olomoucký krizový štáb včera jednal také o situaci ve školství, přičemž pověřenými zařízeními pro děti rodičů z první linie je ZŠ Stupkova a Mateřská škola Jílová. V pověřené základní škole je momentálně ve výuce třiatřicet dětí, v mateřské škole asi jedenáct malých žáčků. Krizový štáb se zabýval analýzou a praktickými dopady vládních nařízení na fungování města a život v něm, a vyslechl informace o průběhu šíření epidemie od zástupce Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje. Epidemiolog z KHS potvrdil dřívější předpoklady, že počet nakažených osob roste velmi rychle a že pravděpodobně nadpoloviční většinu už tvoří případy tzv. britské mutace.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip