Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Město podalo námitku vůči výšce Šantovka Tower

Zprávy z regionu

20.2.2019

Autor: red

Radní jednali o Šantovka Tower. Výsledkem jednání je, že město Olomouc podalo námitku k ochraně zájmů obce a zájmů občanů obce k zahájenému územnímu řízení Šantovka Tower. Námitkou týkající se výšky budovy se bude zabývat stavební úřad.

Město je účastníkem územního řízení a jako takové je oprávněno námitku k záměru podat. Podaná námitka se týká výšky stavby a bude se jí zabývat stavební úřad. Bod, který schválili na pondělním jednání radní, zní následovně: "Statutární město Olomouc podává námitku k ochraně zájmů obce, neboť v případě přijetí změny č. II Územního plánu Olomouce (ÚPO) v současně navržené podobě by realizací výškové stavby mohlo dojít k ohrožení hodnoty, kterou je primárně historické jádro města. Statutární město Olomouc považuje za důležité, aby o výšce zástavby rozhodlo zastupitelstvo města po zvážení všech souvislostí v rámci rozhodování o vydání změny č. II ÚPO." 

Další nástroj, který mohl ovlivnit situaci v lokalitě Šantova, tedy právě změna územního plánu, nemůže být zatím využit. V lednu totiž magistrát obdržel sdělení Ministerstva kultury ČR, že se ministerstvo bude na základě podnětu investora zabývat přehodnocením svého dřívějšího stanoviska k výškové limitaci v území. Prověření všech relevantních skutečností bude dle sdělení z ministerstva dokončeno v dubnu, do té doby tedy nemůže být na jednání Zastupitelstva města Olomouce předložen návrh na vydání příslušné změny územního plánu.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941