Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.3 °C

Mercedes-Benz Virtual GP 2024: JJ Racing Team čelí výzvám na okruhu Daytona

Sport

29.3.2024

Autor: jur

Druhý závod šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2024 proběhl na legendárním okruhu Daytona v USA a přinesl výzvy i zajímavé momenty pro členy týmu JJ Racing Team.

Foto: iRacing

Lukáš Uhlík a František Kaštovský se postavili na start s cílem dosáhnout co nejlepšího výsledku, přestože se museli potýkat s technickými problémy a nepříznivými okolnostmi.

Lukáš Uhlík, poté co se musel vypořádat s technickými obtížemi se svým PC po minulém závodě, startoval z 16. místa a bohužel se dostal do problémů v 21. kole závodu, když ho kontakt v první zatáčce s jiným jezdcem otočil a následně i poškodil auto o bariéru a spadl na 17. pozici. I přes tyto překážky se mu podařilo během závodu postoupit na 13. místo, ale následně ho zvolená strategie a další incidenty stály lepší umístění. "Po technických problémech s mým PC jsem musel rychle řešit opravu a změnit plán. I přesto, že jsem měl omezený čas na trénink, jsem dokázal zajet 16. nejrychlejší čas v kvalifikaci. Bohužel jsem se během závodu dostal do problémů v první zatáčce a následně musel bojovat o každou pozici. I přes obtíže se mi podařilo dojet na 17. místě," okomentoval závod Lukáš Uhlík.

František Kaštovský, startující z 15. místa, dokázal zajet stabilní závod a dojel na pěkném 11. místě. I když se musel vypořádat s menšími kontakty se soupeři, podařilo se mu udržet soustředění a dosáhnout solidního výsledku. "V kvalifikaci jsem měl potíže najít si vhodného jezdce, za kterým bych se mohl táhnout, a tak jsem startoval až z patnácté pozice. Podařilo se mi přežít první kolo a postupně se mi dařilo dohánět auta před sebou. Bohužel jsem se po zastávce v boxech nedokázal vrátit do tempa a po kolizi se soupeřem jsem ztratil šanci na lepší umístění. Myslím si, že jsem měl potenciál na více, ale kolize a vlastní chyby mi bránily," řekl František Kaštovský.

Foto: Virtual GP

Závod na okruhu Daytona přinesl své výzvy pro jezdce JJ Racing Team, ale zároveň i cenné zkušenosti a motivaci pro další závody v sezóně Mercedes-Benz Virtual GP 2024. "Závod na Daytoně byl opravdu výzva a kluci zajeli pěkný závod. Nebýt nezaviněných kolizí se soupeři jsme mohli mít daleko lepší umístění. Neztrácíme naději. Před námi je ještě 10 závodů a kluci budou bojovat o každý bod," okomentoval závod majitel týmu, Jan Juránek.

Další závod se jede na okruhu Watkins Glen v USA dne 16 .4. 2024. Určitě si nenechte tento závod ujít. Vše můžete sledovat na Youtube kanále organizátora Virtual GP nebo na O2 TV Sport.

Záznam závodu na okruhu Daytona

jur

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip