Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

McDonald's otevřel novou restauraci na náměstí Národních hrdinů

Zprávy z regionu

17.9.2020

Autor: roc

Nejkrásnější McDonald's v Česku, tak společnost nazývá podnik, který dnes otevřel v Olomouci na náměstí Národních hrdinů. V honosném secesním domě z roku 1913 se před několika měsíci restaurační společnost pustila do náročné přestavby vnitřních prostor, která v novém hávu nabídne restauraci světové úrovně a designu ve dvou patrech. Svou kapacitou bude patřit mezi největší restaurace McDonald's v tuzemsku.

V pořadí 103. restaurace McDonald's otevřela zákazníkům doslova své historické dveře 17. září. “Zajímavostí je, že jde o první restauraci McDonald’s v Česku v tomto zajímavém designu. Ten propojuje dřevěné materiály spolu s ocelí, zinkovými a ocelovými prvky se skleněnými doplňky, a to vše vyniká a díky dokonalému atmosférickému osvětlení,” sdělila za společnost McDonald's Lucie Kovandová. Nová restaurace nabídne zákazníkům všechny výhody konceptu restaurace nové generace. „Hledala jsem moderní nadčasový design, který působí nevšedním dojmem. Při přemýšlení, jaký design pro tento historický dům vybrat, mě nadchlo spojení historické budovy a futuristického designu Ray, který jsem viděla poprvé v Hong-Kongu,“ říká Kamila Kleiblová, jedna z nejúspěšnějších franšízantek McDonald's v Česku, která stojí i za novým olomouckýcm podnikem.
Samotná restaurace bude rozložena do dvou pater, přízemního a 1. poschodí budovy. V interiéru bude umístěno 5 samoobslužných objednávkových kiosků a k dispozici budou rovněž 2 tradiční pokladny. „Unikátní je tato restaurace také tím, že půjde o první restauraci McDonald's v Česku, která bude využívat výtah na jídlo,” dodává Kleiblová. Restaurace bude vybavena oblíbenou kavárnou McCafé, pro děti je připraven herní koutek vyrobený převážně ze dřeva, které pochází z certifikovaných udržitelných lesů. V nové restauraci najdou práci desítky zaměstnanců.

Foto: archiv McDonald's

“Tato nová restaurace je i ekologická. V rámci kuchyně jsou využívány pouze fritézy s nižší energetickou náročností a s úsporou oleje až čtyřicet procent. Fritézy jsou také vybaveny automatickou filtrací, která nejen šetří suroviny, ale zajišťuje i lepší kvalitu jídla. Grily mají také menší spotřebu energie. Na chlazení a mražení používá McDonald’s výhradně ekologická chladiva, což znamená menší zátěž pro ozonovou vrstvu. Osvětlování restaurace zajišťují LED technologie. Není novinkou, že v restauracích McDonald’s se použitý olej z fritéz posílá k dalšímu zpracování a energetickému využití,” vysvětlila Kovandová. Samozřejmostí je podle ní i poctivé třídění odpadu.
V Olomouci jde již o třetí restauraci McDonald's. Secesní dům na náměstí Národních hrdinů byl postaven v roce 1913, dříve sloužil jako biograf pod názvem Edison, posléze se zde nacházelo kino Mír. V posledních letech zde byl obchod s oblečením.

roc

Reklama

KISS MORAVA

Katalog firem » Služby » Rádia

Číslo jedna s největšími hity, rádio, které hraje nejvíce hudby. Ranní show nazvaná RANNÍ ŠOURÁNÍ Vám navíc příjemně nastartuje den, i kdybyste zrovna právě nechtěli:-).Poslouchejte n...