Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mandous přestupuje do Slavie, do Sigmy na hostování Stejskal

Sport

12.7.2021

Autor: Petr Pelíšek

Brankář Aleš Mandous přestupuje z SK Sigma Olomouc do SK Slavia Praha. Opačným směrem putuje gólman Slavie Jan Stejskal, který bude na Hané hostovat jeden rok. Mandous v novém klubu podepsal smlouvu na pět let, Andrův stadion opustí po třech sezónách.

„Aleš Mandous v Sigmě odvedl kus práce, a ne náhodou se v loňské sezóně umístil na druhém místě v počtu vychytaných nul mezi ligovými brankáři. Za dobu, kterou u nás působil, učinil velký progres, teď by však rád využil příležitosti a přijal novou výzvu v podobě angažmá v mistrovské Slavii,“ sportovní manažer Ladislav Minář pro klubový web. „Za celý klub Mandymu přejeme všechno nejlepší do další etapy kariéry,“ podotkl.

Aleš Mandous si ligový debut prožil v sezóně 2018/2019 shodou okolností právě proti Slavii Praha. Sigma tehdy v Edenu prohrála jedna dva, Mandous předvedl řadu kvalitních zákroků. V první lize zaznamenal 47 startů, vychytal 16 čistých kont.

„Jsem nesmírně rád, že si mě Slavia vybrala. Je to nejlepší tým v lize, ambice mám ty největší. Na spolupráci s Ondrou Kolářem se moc těším, věřím, že se toho od něj hodně naučím, bude to skvělá zkušenost. Chci se zlepšovat a pomoct Slavii ke skvělým výsledkům," řekl po podpisu smlouvy Aleš Mandous pro klubový web.

Naopak opačným směrem jde gólman Jan Stejskal (1997), v SK Sigma Olomouc bude hostovat v novém soutěžním ročníku. „Přichází k nám hostovat jeden rok s tím, že oba kluby mají možnost hostování ukončit. Jeho přesun k nám do Sigmy byl reakcí na odchod Aleše Mandouse, na který jsme potřebovali co nejrychleji odpovědět. Naskytla se nám příležitost získat právě Honzu, a proto jsme ji využili,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Hospoda u Pačesa - MOMENTÁLNĚ ZAVŘENO

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Každodenní nabídka denního menu a minutkových jídel z domácí české kuchyně, gril a udírna. Nekuřácký salonek, možnost rodinných i firemních oslav. Přes letní sezónu víkendové grilov...