Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Malínek: Není už kam uhýbat, hraje se o medaile

Sport

16.5.2023

Autor: Petr Pelíšek

Házenkářky DHK Zora Olomouc jsou v půlce cesty za obhajobou bronzových medailí. O třetí místo bojují s Pískem. První zápasy hrály doma a skončilo to nerozhodně 34:34. Odvetu, která rozhodne, budou hrát Hanačky na soupeřově palubovce v sobotu. „Hraje se pohárově, pokud by to v Písku byla také remíza, rozhodně počet vstřelených branek na hřišti soupeře,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

Série o třetí místo začala, poprvé v této sezóně Zora s Pískem uhrála alespoň bod.

Podle toho, jak se utkání vyvíjelo, jsem nakonec za tu remízu rád. Samozřejmě jsme se na Písek připravovali, věděli jsme, že je to spíš ofenzivní družstvo. A bohužel jsme první půlku nezvládli. Chtěli jsme se zaměřit na to, abychom klíčové hráčky soupeře ubránili. Chystali jsme se na to, ale bohužel to moc nezvládli, soupeř nás přehrával. Dvacet inkasovaných branek za poločas je strašně moc. I když v útočné fázi jsme to ještě stačili korigovat, poločas byl o gól, takže vše ještě bylo otevřené. Pak jsme změnili obranný systém, to přispělo k tomu, že branek nepadalo tolik. Jsem rád za ten nerozhodný výsledek, když jednu chvílí jsme ve druhém poločase prohrávali už o čtyři branky. Holky ještě zabojovaly a zvládly to. A do Písku k odvetě nejedeme s odevzdanou náladou.

Jaký výsledek je remíza před odvetou?

Jak jsem říkal, mohlo to dopadnout také hůř. Patnáct minut před koncem jsme prohrávali o čtyři brány. S takovým mankem by se nám do Písku jelo hůř. Remíza znamená, že je vše otevřené, pojedeme se tam o medaili poprat.

Tentokrát nahradila obvyklou nejlepší střelkyni Kuxovou Závišková.

Jsem rád, že se jí tolik dařilo. Hrála velmi dobře už v předchozím dvojzápase s Mostem. Je to přesně to, co po ní chceme. Je to střelkyně, obstarává střelbu zdálky. Tentokrát jí to tam i padalo, proměňovala i sedmičky, odvedla na hřišti maximum, bojovala. To v takových zápasech potřebujeme.

Nakonec z toho zápasu byla strhující a dramatická podívaná. A tak by to asi nejspíš mělo být, když je to vrchol sezónu, jde o medaile.

Přesně tak. Není už kam uhýbat. Je to play-off, hraje se o medaile. Každá tam musí nechat všechno. Říkal jsem to hráčkám i v šatně, že prostě musíme jet a krev a vydat se ze všech sil. Jsou to poslední dva zápasy sezóny, které rozhodnou o tom, jestli bude nebo nebude úspěšná. Cíl postoupit do play-off se nám podařilo splnit. Ale samozřejmě bychom ještě chtěli tu medaili. A mám pocit, že holky si to vzaly k srdci.

Co se musí změnit, aby to v odvetě bylo v defenzivě lepší?

Musíme obranu samozřejmě zlepšit. Dvacet inkasovaných branek za poločas je moc. V Písku bude soupeře ještě silnější. Musíme se na obranu zaměřit a eliminovat hlavně Korešovou, která dává branky a rozdává asistence, na je třeba se soustředit. Myslím, že útočná fáze nebyla úplně nejhorší, ale musíme se zaměřit na defenzivu.

Zase z druhé strany, ono to není úplně jednoduché uhlídat Korešovou, možná i nějaké další hráčky Písku. Těžko se brání.

Ano. Není to problém jen náš. Hraje tak celou sezónu a takové potíže dělá každému soupeři. Je opravdu vynikající, má zkušenosti, vydrží hrát šedesát minut nadoraz. Není jednoduché ji ubránit.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941