Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Malí tanečníci v říši pohádek. V Divadle na cucky začnou nové kurzy

Zprávy z regionu

14.2.2019

Autor: red

Máte doma malého tanečníka či tanečnici ve věku 3–6 let? Milují pohádky a pohyb? Pak právě pro ně připravilo Divadlo na cucky kurz deseti lekcí pod vedením profesionální tanečnice. První setkání proběhne už 4. března.

"Malí tanečníci v říši pohádek jsou pravidelné lekce taneční a pohybové průpravy pro předškolní děti. Tvořivou a nenásilnou formou, inspirovanou pohádkovými příběhy, budeme rozvíjet nejen jejich pohybové dovednosti, ale také kreativitu a radost z tance," uvedla koordinátorka vzdělávacích aktivit divadla Jana Jurkasová. Podle jejích slov má být každá z deseti lekcí věnována jedné z klasických pohádek, kterou děti na začátku lekce společně přečtou a na jejím konci pak improvizovaně zatančí. Děti se mohou těšit například na pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Perníkovou chaloupku či pohádky O Budulínkovi a O Popelce. "Na závěr každé lekce si děti domů odnesou omalovánky, které budou obsahově souviset s průběhem lekce," dodala Jana Jurkasová.

Tereza Richterová absolvovala osmiletý taneční obor na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, při němž účinkovala v baletech Národního divadla moravskoslezského (Spící krasavice, Louskáček, Labutí jezero). Na taneční vzdělání navázala studiem Tanečního a pohybového divadla a výchovy na JAMU v Brně, kde nyní pokračuje v magisterském studiu. Současně navštěvuje Univerzitu Palackého v Olomouci obor Filmová, divadelní, televizní a rozhlasová studia. Působí jako lektorka volnočasových tanečních aktivit pro děti i dospělé. Pravidelné lekce baletu a moderního či současného tance vede pod hlavičkou Akademik sport centra UP.

Setkání se uskuteční vždy v pondělí od 15:30 do 16:30 v Divadle na cucky a povede je profesionální lektorka Tereza Richterová. Kurzovné na 10 lekcí činí 700 Kč a přihlášku do kurzu najdete zde

Kdy: vždy v pondělí 15.30–16.30

Termíny: 4. 3., 18. 3., 25. 3., 1. 4., 8. 4., 15. 4., 29. 4., 6. 5., 13. 5., 20. 5.

Pro koho: děti od 3 do 6 let (předškolní věk), pouze děti bez rodičů, kapacita omezená