Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

MOL Cup: Sigma jede do Budějovic, bude postup?

Sport

22.11.2021

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají v úterý v Českých Budějovicích zápas 4. kola MOL Cupu. Vítěz duelu si zajistí postup do čtvrtfinále domácího poháru, kde už jsou Slovácko, Jablonec, Sparta, Hradec Králové, Mladá Boleslav a Bohemians 1905.

Dynamo si zajistilo postup do osmifinále přes Tatran Sedlčany (6:0) a pražskou Duklu (3:1). Nejlepšími střelci týmu jsou v tomto pohárovém ročníku Michal Škoda a Matej Mršić, oba se dokázali prosadit dvakrát. Svěřenci trenéra Václava Jílka postoupili mezi 16 nejlepších celků přes Uničov (4:2) a Vlašim (2:1). Nejlepšími střelci jsou dvougóloví Ondřej Zmrzlý s Pavlem Zifčákem.

Naposledy v sobotu doma v lize proti Hradci chyběla Olomouckým skoro polovina hráčů z kádru. Teď na tom nebudou o moc lépe.“ Myslím si, že v tom nejbližším týdnu se ani jeden ze stoperů, tedy Jemelka a Beneš, a ani Martin Hála nevrátí. Vrací se nám ale vykartovaní hráči Poulolo a Hubník. V případě Chvátala, Hály, Jemelky a Beneše to bude ještě pauza v řádech více dnů,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

České Budějovice se s Olomoucí pravidelně potkávají v lize, v programech MOL Cupu ale bude tento zápas figurovat premiérově. Dynamo na Sigmu umí a naposledy s ní prohrálo v roce 2017. Od té doby dvakrát vyhráli Jihočeši a třikrát se zrodila remíza.

Sigma bude hrát v Budějovicích letos ještě jednou, druhý prosincový víkend v 18. kole FORTUNA:LIGY.

Utkání SK Dynamo České Budějovice - SK Sigma Olomouc se hraje v úterý 23. listopadu od 16.00.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Jan Machálek, na pomezí mu budou asistovat Ivo Nádvorník a Dan Vodrážka.

Jak nastoupí:
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Sladký  - Hellebrand, Hora - Van Buren, Mihálik, Mršič - Bassey. Trenér David Horejš.
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Poulolo, Zmrzlý – Zahradníček, Daněk, Sedlák, Růsek, González – Zifčák. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Penzion CARUSO

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Penziony

Parkování přímo před penzionem. Nabízíme ubytování v dvoulůžkových ( cena 990,- se snídaní ) a jednolůžkových ( cena 700,- se snídaní ) pokojích. Na pokojích TV, sociální zařízení...