Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

MINT Market poprvé v Olomouci! V Pevnosti poznání zasnoubí módu s vědou

Tipy a názory

20.2.2019

Autor: red

Spojení módy s vědou zažijí všichni návštěvníci MINT Marketu v sobotu 30. března. Festival módy a designu, který se v Olomouci uskuteční poprvé, se koná v Pevnosti poznání, která bude celou dobu otevřená. Lidé si mohou díky tomu zpestřit nákupy originálních výrobků návštěvou zábavných vědeckých expozic.

Foto: Archiv organizátora

MINT Market přiláká návštěvníky na padesát prodejců oblečení, šperků, doplňků, kosmetiky i dobrot. Je výjimečný tím, že podporuje lokální české výrobce a originální design a má srdečnou a přátelskou atmosféru plnou zábavy. Návštěvníci se mohou těšit na kombinaci odpovědných nákupů a příjemného večírku, na kterém nechybí ani Dj's, kavárna, ani skvělé veganké občerstvení Green Leaves. Akce je přístupná úplně všem, včetně maminek s kočárky či handicapovaných.

"Pevnost poznání je fascinující prostor. Nejen vědeckým centrem, které v něm sídlí dnes, ale i zajímavou architekturou a historickou atmosférou. Market bude obývat velký a malý sál, kam bude vstup zdarma. Předpokládám, že většina návštěvníků neodolá a koupí si vstupenku i do interaktivního muzea," uvedl ředitel festivalu Zbyněk Hanko.

Trhy si užívají nejen zákazníci, ale i prodejci. Proto se na ně velmi rádi vracejí a nevadí jim ani dojíždět do vzdálených měst. Třeba jako Míša se svou značkou šperků Miska. "Jsem Brňačka a tady je MINT Market Brno něco jako fenomén. Olomouc mi vyskočila při přihlašování na brněnskou událost. Protože není daleko a líbí se mi prostory, kde se bude odehrávat, potřebovala jsem být u toho. Ráda si projdu i expozice Pevnosti poznání. Jsem zvědavá a nenechám si nic ujít. Ale spíš doufám, že se za mnou lidé zastaví třeba jen na kus řeči a nezbyde mi na to čas," řekla. Na festival s sebou přiveze výběr minerálních, pletených macame i provázkových náramků.

Do Olomouce zamíří i prodejci kožených doplňků valašské dílny Končiny. Majitelka Tereza Ganzerová prozraila, že na trhy se chystají s opasky, ale přivezou i novinku – dámské kožené peněženky a úplně nový střih kabelek.

Olomoucký MINT Market se uskuteční 30. března od 11:00 do 18:00 v Pevnosti poznání. Vstup je zdarma. Veškeré informace naleznete zde.