Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Long Story Short zve na farmářský dvůr plný regionálních produktů a surovin. První FARMYARD můžete navštívit už v pátek

Tipy a názory

8.6.2021

Autor: Lenka Šimková

Long Story Short chystá již na tento pátek skvělou akci pro všechny milovníky kvalitního a dobrého jídla. V čase od 11 do 18 hodin se na nádvoří Eatery & Bakery (v Koželužské ulici) můžete těšit na unikátní farmářský dvůr, který bude sestávat převážně z nabídky poctivých českých výrobců, farmářů a dodavatelů surovin, se kterými pracují právě i kuchaři v Long Story Short. První FARMYARD se uskuteční v pátek 11. června, na druhý se můžete těšit o dva týdny později.

Farmářský dvůr vznikne v krásném venkovním prostředí Long Story Short

Foto: Long Story Short

Hned během dvou červnových pátků si můžete přijít pochutnat a nakoupit na farmářský dvůr, který chystá Long Story Short Eatery & Bakery na kouzelném nádvoří ve tvaru podkovy. "Chtěli bychom návštěvníkům nabídnout kvalitní regionální produkty, ze kterých sami v Long Story Short připravujeme jídla. Proto jsme se domluvili s našimi dodavateli a regionálními farmáři, že uspořádáme během dvou pátků v červnu FARMYARD, tedy farmářský dvůr, na kterém si lidé budou moci nakoupit maso, uzeniny, čerstvou zeleninu, ryby, ale i spoustu dalších dobrot. Základem naší kuchyně jsou kvalitní suroviny a lokální produkty, což bychom v rámci naší filozofie chtěli nabídnout i ostatním, aby si k nám přišli nakoupit a doma si pak z těchto surovin mohli uvařit něco dobrého," uvádí generální manažer a Chef Executive Long Story Short Petr Heneš.

Na farmářském dvoře najdete čerstvé ovoce a zeleninu, různé druhy čerstvých i zrajících sýrů (a to jak kravských, tak i ovčích), dále maso, uzeniny, bezlepkovou pekárnu, domácí marmeládu, limonády, sirupy, ale také třeba divokého lososa či čerstvé květiny. Kromě toho, že si zde můžete nakoupit, tak budou na místě připravené i nejrůznější pochutiny k zakousnutí. "Chystáme se rozpálit gril, takže každý z návštěvníků si může dát něco dobrého z grilu, nebo si třeba vzít jen něco malého do ruky, dát si kávu, drink, chvilku posedět, popřemýšlet nad víkendovým obědem či grilovačkou na chatě, a pak si všechny potřebné suroviny na jednom místě nakoupit," usmívá se Heneš.

Trhy se budou konat v pátek 11. června od 11 do 18 hodin, a to za každého počasí. "Kdyby nebyla příznivá předpověď a čekal nás déšť, tak farmářský dvůr rozhodně rušit nebudeme. Prodejce schováme pod plachty nebo velké deštníky a budeme věřit, že návštěvníky špatné počasí neodradí, a že si přijdou i tak nakoupit kvalitní potraviny," dodává Heneš. Na druhý FARMYARD se pak můžete těšit v pátek 25. června a další budou následovat.

Kompletní seznam všech prodejců, se kterými se na FARMYARDu potkáte, naleznete v události na Facebooku →