Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Lídr padl na Hané, Mora porazila Liberec

Sport

22.2.2019 aktualizováno 22.2.2019 21:07

Autor: Petr Pelíšek

Po úterním vítězství v Praze nad Spartou hokejisté HC Olomouc dnes doma v Plecharéně nastoupili proti Liberci, prvnímu týmu v tabulce. V brance Mory tentokrát chyběl Branislav Konrád, chytal Jan Lukáš. Kohouti zvítězili a udělali důležitý krok k účasti v play-off.

První třetina byla ve znamení svižného a rychlého hokeje. V obou útočných pásmech bylo rušno, byť branka nepadla ani jedna. Ale blízko k ní měli oba mančafty, i když z rozdílných situací. V čase 15:21 měli hosté výhodu trestného střílení, brankář Lukáš si ovšem na Birnera počkal a blafák mu dokonale přečetl. V závěru první třetiny pak hrála Mora přesilovky, chvíli dokonce 5:3, ale olomouckým střelcům se gólmana Willa nepodařilo přelstít. „Jsme rádi za ty body, přece jenom hrajeme o play-off. Myslím si, že nám to dost pomohlo. Snad nás ty dvě výhry teď nakopnou a budeme v tom pokračovat,“ řekl brankář Jan Lukáš. „Je to tak. Kdybych věděl, že budu takhle chytat, tak se asi ožením dříve. Jsem rád, musím ženě a všem poděkovat,“ podotkl Lukáš.

Branku HC Olomouc dnes proti Liberci hájil Jan Lukáš.

Foto: Petr Pelíšek

V prostřední části zápasu začali lépe hosté a dostali Moru pod tlak. Olomoucká defenziva ale byla pevná a pozorná, přečkala i oslabení při vyloučení Švrčka. Ovšem v době velké liberecké převahy se Mora dostala do vedení. Ve 34. minutě z přihrávky Buriana skóroval Strapáč. „Vilda Burian to výborně potáhl, za modrou mi to posunul. Šlo mi to na forhend, tak jsem zkusil hned vypálit, protože jsem viděl, že tam není moc prostoru. Nějak to mezi bekem proletělo, nějak jsem to neviděl, ale podle reakce diváků jsem viděl, že je to gól,“ řekl útočník Petr Strapáč. O dvě minuty později byl za držení vyloučen Dujsík a hosté hráli druhou přesilovku. Ale zas měla velkou šanci Mora. Knotek vypíchl soupeři puk, ujížděl na bránu, ale Willa nepřekonal.

Náskok jedné branky Mora hájila v poslední dvacetiminutovce. Optickou převahu měl stále Liberec, tlačil se za vyrovnáním, ovšem brankář Lukáš držel naději na maximální bodový zisk. V čase 44:12 byl vyloučen Švrček, Kohouti oslabení přečkali v poklidu. Na začátku 48.minuty mohl přidat druhou branku Irgl, ale v dobré šanci minul. Deset minut před konce přišla další šance pro Moru, po faulu na brankáře Lukáše hrála přesilovku. Znovu zakončoval Irgl, ale Will jeho šanci vykryl, stejně jako vzápětí Káňovi. A zápas vrcholil. Mora měla několik možností k navýšení náskoku, Liberec zase ke srovnání. Tři minuty a jednu sekundu před koncem hosté odvolali brankáře. Ale stav už zůstal stejný, tříbodový pro Moru. 

Brankář Jan Lukáš tak mohl slavit čisté konto. „Byl jsem docela v tempu. Hned na začátku jsem se do něj dostal nějakými zákroky, to mi pomohlo. Přece jen jsem chytal asi po třech týdnech, tak jsem moc nevěděl, co od toho čekat. Ale vyšlo to,“ řekl brankář Lukáš. Poprvé za HC Olomouc vychytal v extralize čisté konto. „Kdybych to věděl, tak se ožením dříve, možná jich teď bude více,“ podotkl.

Hosté spokojení být nemohlo, z tlaku měli dost šanci, ale gól nedali žádný. „My jsme sehráli bojovné utkání. Měli jsme hodně příležitostí vstřelit branku, což se bohužel nestalo. Nadšený tým domácích jednu šanci využil a získal tři body. Myslím, že to není úplně spravedlivé,“ trenér Liberce Filip Pešán.

Mora se druhou výhrou v tomto týdnu posunula na osmé místo. „Liberec měl ze začátku více ze hry, my jsme byli nervózní, měli velký respekt k soupeři, pak se to trošičku vyrovnalo. Gol nás trochu nakopl, pak jsme měli nějaký tlak. Ve třetí třetině jsme se snažili vedení ubránit, Liberec měl dost šancí. Ale Honza Lukáš dneska chytal výborně. Jsou to pro nás dobré body, doufám, že v desítce budeme,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Braňo se dnes na rozbruslení trošičku zranil, takže nemohl nastoupit. Honza se to dozvěděl ráno, měl dost času se na to nachystat,“ podotkl Tomajko.

HC Olomouc1:0Bílí Tygři Liberec
(0:0, 1:0, 0:0)
Branky:34. Strapáč (Burian, Vyrůbalík)
Rozhodčí:Hejduk, Bejček – Gebauer, Lederer
Vyloučení:3:4
Diváků:4213
Sestava HC Olomouc:Lukáš – Vyrůbalík, Škůrek, Švrček, Dujsík, Ondrušek, L. Rutar – Ostřížek, Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Káňa, Handl, Tomeček. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava Bílí Tygři Liberec:Will – Ševc, Stříteský, Kolmann, Hanousek, Havlín, Doherty – Birner, Hudáček, Lenc – Krenželok, Jelínek, Ordoš – Valský, Filippi, Zachar – Vlach, Redenbach, Lakatoš. Trenér Filip Pešán.

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941