Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letošní ročník festivalu Olmützer Kulturtage se přesouvá do online prostoru. Startuje už zítra

Tipy a názory

13.10.2020

Autor: red

Olomoucké dny německého jazyka se letos konají již šestým rokem. Jejich dlouhodobou snahou je přiblížit Olomoučanům kulturu německojazyčných zemí a bořit stigmata, která jsou s německým jazykem stále spojená. Letošní ročník vůbec poprvé proběhne v online podobě, na zahájení se můžete těšit už ve středu 14. října.

Festival zahájí Alumni Event, kde si účastníci poslechnou profesní zkušenosti šesti absolventů olomoucké germanistiky. Život německých spoluobčanů a komunální politiku v době tzv. první republiky představí tandem historiků Ivan Puš a Martin Hájek, novinářka Pavla Apostolaki pak přiblíží spolkovou zemi Braniborsko. Výstava grafik k feministickému magazínu Naturtrüb a výstava Pod jednou střechou (artefakty a příběhy českých a německých rodin, které spojuje jeden dům) budou zpřístupněny formou virtuální prohlídky.

"K online formě festivalu jsme přistoupili z důvodu zhoršené epidemiologické situace a vládních opatření. Navíc jsme už jednou termín letošního festivalu přesouvali a byla by škoda, kdyby se vůbec neuskutečnil," říká Miroslava Dvorská, spolupořadatelka festivalu. "Hlavní platformou, kde se bude festival odehrávat je naše facebooková stránka Festival Olmützer Kulturtage, kam budeme streamovat přednášky, besedy, autorská čtení a kde budeme zveřejňovat videa virtuálních prohlídek výstav a další akce," přiblížil online formát festivalu hlavní organizátor Michal Urban.

Festival zakončí streamování dokumentárního filmu Sudetenbitter, který mapuje cestu k jesenickému domovu rodičů Eduarda Spielvogela. Eduardovi byl jeden rok, když se svojí matkou musel opustit Jeseníky. Po letech se vrací a hledá cestu k domovu svých předků…

Více informací a podrobný program najdete na Facebookové stránce Festival Olmützer Kulturtage a také na webu Vědecké knihovny.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz