Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letošní majáles nabídne popkulturu kolem nás. Těšte se na P.S.H. i Korben Dallas

Zprávy z regionu

13.3.2019

Autor: red

Studenti studentům. Olomoucký majáles i letos pokračuje jako jeden z posledních u nás v původním nekomerčním duchu majálesů a tradičně nabídne zdarma pestrý kulturní i doprovodný program. Svátkem (nejen) všech studentů ožijí různá místa Olomouce ve dnech 6. a 7. května. Májové veselí na nádvoří Knihovny Univerzity Palackého nebo v areálu na Konviktu se tentokrát ponese v duchu popkultury.

Loňským králem Majálesu byl David Koller. Kdo bude letošním? ;)

Foto: Jan Procházka

Koncerty, divadla, filmy, swingová tančírna, fotosoutěž, mini verze oblíbeného DizajnTrhu, sportovní aktivity či vycházející hvězdy stand up comedy. To vše organizátoři mohou slíbit již nyní a další překvapení připravují. Nespoutanost a pestrobarevnost celého programu přitom podtrhuje i nepředvídatelné téma letošního ročníku Olomouckého majálesu UP – "Popkultura kolem nás". "Po loňském stoletém výročí republiky jsme si tentokrát vzali na paškál populární kulturu, která nás nejenže dnes a denně obklopuje, ale především ovlivňuje. Ať již tím, že nás posouvá dál, nebo tím, že nás naopak drží v našich sociálních bublinách. Mějte tedy oči na stopkách a vymýšlejte si svůj majálesový popkulturní kostým. Superhrdinové, hollywoodské hvězdy, pěvecké ikony, kluci a holky z plakátů, Micky Mousové – všechno bereme," uvedl koordinátor majálesových oslav Ondřej Martínek.

Hlavní program se odehraje 7. května na nádvoří Zbrojnice a v jejím okolí. Nedočkavci však budou odměněni již o den dříve – 6. května totiž 9. ročník Olomouckého majálesu UP odstartuje programem v divadelním šapitó na Konviktu a benefičním dvojkoncertem v Jazz Tibet Clubu. K vidění a slyšení zde budou jak divadelní představení, oblíbený hospodský kvíz či filmová projekce, tak i doprovodný program v podobě rukodělných workshopů a odpočinkové zóny Zaparkuj. Během hlavního dne pak nebudou chybět ani interaktivní prezentace čtyř desítek studentských a neziskových organizací či výborná lokální gastronomie.

Z potvrzených interpretů se těšte na hip hopové bardy P.S.H., slovenské rockery Korben Dallas, dvěma Anděly oceněné The Atavists nebo na rozpustilou elektroniku Killiekrankie. A bude toho ještě víc. Novinky sledujte na www.majalesolomouc.cz.