Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Legendární Sandra dnes slaví významné narozeniny. Zítra to rozjede u Šantovky

Kultura

18.5.2022

pr článek

Dnes slaví své životní jubileum zpěvačka Sandra, jejíž popularita dosáhla vrcholu ve druhé polovině osmdesátých a na počátku devadesátých let. Za svou úspěšnou kariéru vydala celkem 15 alb. Její písně dodnes poslouchají́ miliony fanoušků̊ po celém světě̌. Světová stálice svými koncerty stále těší své početné zástupy fanoušků. Ti Z Čech mají zítra mimořádnou příležitost – ve FunParku Galerie Šantovka se totiž uskuteční její jediný letošní český koncert! Zpestřený právě atmosférou jejích kulatých narozenin.

V roce 1976 byla Sandra objevena hudebním producentem George Romanem, který s ní natočil její první singl „Andy, mein Freund“. Sláva se sice tehdy ještě nedostavila, ale přesto díky tomu dostala začínající zpěvačka příležitost stát se lídryní dívčího tria Arabesque. Během působení v této kapele se seznamuje s Michaelem Cretu, který se později stane nejen producentem jejích největších hitů, ale také manželem.

Po rozpadu dívčího bandu se Sandra vrhá na sólovou dráhu a startuje songem " Japan Ist Weit ". Úspěch a sláva přichází až v roce 1985, kdy Sandra natáčí své největší hity. Ve spolupráci s Hubertem Kahem vychází singl „Maria Magdalena“, který je dodnes mimořádně úspěšným hitem. V době svého uvedení získal song první místo v hudebních žebříčcích ve 21 zemích a v dalších 5 zemích se dostal do Top Ten.

Ve stejném roce vznikl také hit „In the Heat of the Night“, se kterým v roce 1986 vyhrála druhé místo na soutěži „Tokyo Song Contest“. V roce 1987 získala v Itálii na hudebním festivalu Festivalbar cenu za nejlepší zpěvačku roku s hity "HI HI HI" a "Innocent Love".

Určitě nesmíme opomenout také hit Everlasting love, který je jedním z jejích hlavních hitů.

Přijďte si zítra spolu se Sandrou zazpívat hity svého mládí do FunParku u Galerie Šantovka. Poslední vstupenky jsou ještě v prodeji.