Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Látala čeká domácí premiéra

Sport

19.7.2019

Autor: Petr Pelíšek

Trenér Radoslav Látal povede poprvé tým SK Sigma Olomouc k mistrovskému utkání na Andrově stadionu. Zde už pod jeho taktovkou Sigma hrála, v přípravě podlehla Trnavě 1:2. Pak v premiérovém utkání sezony prohrála v Plzni 1:3. Což jsou výsledky, které si Hanáci rozhodně pro sobotní duel se Zlínem nepřejí. Rádi by zabodovali naplno.

Zlín v minulé sezoně vyřadil Sigmu v semifinále nadstavbové skupiny o Evropu po výhře 1:0 doma a porážce 2:3 venku. V úvodním kole sezony Ševci doma prohráli se Slavii nejtěsnějším možným rozdílem. "Viděl jsem Zlín v minulém zápase se Slavií. Hrál velice atraktivní fotbal s presinkem, byl důrazný, hráči dobře dostupovali soupeře. My s mužstvem pracujeme na tom, abychom do hry přenesli nové věci. Bude to chtít ještě nějaký čas, ale věřím, že mužstvo bude připravené a po zápase budeme spokojeni,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Sigma posledních pět domácích zápasů se Zlínem neprohrála. Ovšem oba sobotní soupeři potřebují zabrat, kdy v prvním kole nezískali ani bod. "My i Olomouc máme za sebou bodově neúspěšné vstupy do soutěže, ale vývoj zápasu se Slavií nám ukázal, že máme herně na čem stavět. Proto se soustředíme výhradně na sebe, chceme se prezentovat takovou herní tváří jako v první půli zápasu s mistrem. Očekávám charakterově jiný duel než na jaře ve skupině o Evropu. Sigma má sice kádr jen s minimem změn, ale přišel nový trenér. Sází na agresivnější styl hry, jsou silní do defenzivy,“ uvedl Jan Kameník, asistent zlínského trenéra.

Olomouc nepůjde do zápasu kompletní. Mimo hru jsou zranění brankář Miloš Buchta a záložník Tomáš Zahradníček, nejspíše nebude připraven ani záložník Martin Hála, který se vrací po zranění kolena z minulého roku. Stopku na jeden zápas za vyloučení v Plzni dostal útočník Jakub Yunis, takže bude také scházet. Naopak připraven už bude forvard Ismar Tandir, který ve středu podepsal v Olomouci smlouvu na dva roky. A jeho přestup už byl administrativně dotažen do konce. Po nemoci už opět trénuje stoper Václav Jemelka, takže jeho start proti Zlínu není vyloučený.

Zápas SK Sigma – Zlín se hraje v sobotu 20.července od 17 hodin (rozhodčí Julínek - Mokrusch, Podaný).

Předpokládané sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Štěrba, Beneš, Vepřek - Pilař, Houska, Greššák, Plšek, Falta - Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Zlín: Dostál - Matejov, Buchta, Hlinka, Bartošák - Džafič, Jiráček, Podio, Čanturišvili - Fantiš, Poznar. Trenér Josef Csaplár.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941