Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Látal: Bude to hlavně o nás

Sport

16.1.2021

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc se budou muset v jarní části sezony obejít bez Šimona Falty. Dlouholetá opora odešla do Plzně. I přes oslabení trenér Radoslav Látal chce se svým mančaftem bojovat o evropské poháry. „Dokud budeme cítit šanci, budeme kousek od příček, co zajišťují poháry, tak budeme bojovat. Ještě jsme v MOL Cupu, tam je také šance dostat se do Evropy. Budeme o to bojovat,“ řekl Látal.

Šimon Falta odešel na přestup do Plzně. Jak moc vám bude chybět?
Je to hráč, který je hlavně po rychlostní stránce velmi dobře vybavený. Umí hrát jeden na jedno, mohli jsme použít na kraji i ve středu hřiště. Data, která měl poslední půlrok, měl dobrá, objevoval se na špici mužstva. Hodně toho uběhal, i v rychlosti. Takže je to hráč, který nám bude moc chybět, a myslím, že je to pro nás velké oslabení.

Jak Faltu nahradíte? Kdo bude hrát místo něj?
Nějaké varianty máme. Víte, co nás zasáhlo před odjezdem na Maltu. Měli jsme spoustu hráčů v karanténě s kovidem. Teď trošku s obsazením krajů laborujeme, k tomu nám Šimon odešel. Začátek bude trošku složitější, jisté problémy máme. Uvidíme. Máme nějaké varianty nachystané, popereme se s tím.

Jaký je aktuální stav týmu, jak se chystal na utkání na Slavii?
Hráči, kteří s námi nebyli na Maltě, ještě dokončují karanténu. Další otázka je, jaké budou výsledky předzápasových testů.  Něco nachystané máme, ale víme, že příprava nebyla úplně ideální, protože jsme měli komplikace před odletem. Ale věci, které jsme měli v plánu, jsme na Maltě splnili. K tomu jsme tam odehráli dva zápasy, někteří hráči se prezentovali dobrou formou, někteří dostali šanci. Chystali jsme se už i na Slavii. Z toho vycházíme. Co bylo možné, to jsme udělali, maximálně jsme se připravili na start jara.

Slavia vévodí českému fotbalu. Lze ji vůbec v současné době nějak zaskočit?
Zaskočit … Berme v potaz to, že je nyní těžké vycházet z toho, co nachystají, jak se připravili. Nehráli žádný zápas, také mají nějaké problém. Ale Slavia má široký kádr všechny posty zdvojené. A tipnout, kdo bude nebo nebude hrát a nachystat se na to, to bude velice složité. Ale určitě Slavii známe, víme, že se prezentuje rychlým dynamickým a hodně běhavým fotbalem, presuje. Bude to hlavně o nás, jak se na to nachystáme. Budeme se snažit hrát odvážněji, uvidíme, na co to bude stačit.

Výhodou může být to, že Slavia je velkým favoritem a Sigma naopak nemám co ztratit.
Ano. Neříkám, že nám takové zápasy vyhovuje, ale jdeme do něj s tím, že nemáme co ztratit. Nebude to utkání pod nějakým tlakem, že musíme vyhrát. Tak, jako to bylo v závěru podzimu doma. Připravili jsme se trošku i po kondiční stránce tak, abychom se Slavii vyrovnali, stačili s ním běhat. Protože běžecké věci má Slavia fantastické. A uvidíme, jak to budeme plnit. Je to první zápas v tomto roce, těžko odhadovat, jak Slavia nastoupí, otazníků je mnoho.

Jak šanci Sigmy vybojovat si účast v evropských pohárech?
Víme, co nás postihlo, přišli jsme o Šimona. To je pro nás oslabení. Ale budeme bojovat do poslední chvíle, dokud šance bude. Víme, že nás čeká velice těžký začátek, máme Slavii a Spartu v prvních čtyřech zápasech. Ale dokud budeme cítit šanci, budeme kousek od příček, co zajišťují poháry, tak budeme bojovat. Ještě jsme v MOL Cupu, tam je také šance dostat se do Evropy. Budeme o to bojovat.

Budou mít v jarní části sezony větší herní vytížení mladí hráči?
Mladí budou mít určitou šanci se do sestavy dostat. Musím říct, že na Maltě mladí vypadali velice dobře. Nejspíš už dostanou možnost hrát na Slavii Tuto cestu budeme razit, je potřeba těm klukům dát šanci, abychom viděli, jak v prvoligovém utkání vypadají. Bát se toho nebude, kluci tu šanci dostanou. V přípravě vypadali velice dobře. Všechno se bude odvíjet od toho, jakou budou mít výkonost.

Více prostoru zatím dostává Kryštof Daněk než Jáchym Šíp.
Neříkám, že jsem Kryštofovi více nakloněný. Každý z nich je typologicky jiný.  U Kryštofa byl progres trošku větší, odvede velký objem práce, uběhá spoustu kilometrů. Jáchym je rychlostní typ, dobrý ve hře jeden na jednoho. Oba šanci dostanou, jsou to hráči, kteří Sigmu v budoucnu můžou táhnout a navázat na hráče, jako byl třeba Šimon.

Na Maltě jste chtěl dát větší prostor Radičovi. Jak se vám jevil, udělal nějaký pokrok?
Ano. Je tam pokrok. Pracoval velice dobře, dal tam i dokonce branku. Neříkám, že nastoupí hned na Slavii, ale určitě dostane větší prostor. Jevil se velice dobře, pracoval velmi dobře, i po kondičně stránce už se zlepšuje. Dostane v nejbližší době šanci, uvidíme, jak se bude prezentovat na hřišti. Doufám, že šanci využije, zaujme to místo a už tam nikoho nepustí. Bylo to s ním trošku složitější, potřeboval trošku více času. Ale je to hráč, který má kvalitu, umí střílet góly. Měl trošku potíže s aklimatizací.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941