Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Láska prochází žaludkem! Zjistili jsme, které restaurace chystají speciální valentýnské menu

Valentýn ♥

2.2.2023 aktualizováno 13.2.2023 12:20

Lenka Šťastná

I když je to klišé, vážně to platí. Láska prochází žaludkem. A ať už Valentýna slavíte, nebo vás nechává chladnými, pozváním vaší drahé polovičky na romantickou večeři rozhodně nic nezkazíte. Kde všude se v Olomouci bude podávat valentýnské menu? Inspirujte se naším gurmánským speciálem, nabídka vypadá více než lákavě... ;)

Valentýnské menu si vychutnáte v...

12. - 14. 2. / Bounty Rock Cafe / menu ZDE / rezervace na 739 137 138 nebo lucie@bountyrockcafe.cz 
14. 2. / Bistro Helen / menu ZDE / rezervace prostřednictvím smsticket →
14. 2. / Lobster Family Restaurant / menu ZDE / rezervace pomocí formuláře →
14. 2. / Long Story Short Eatery & Bakery / menu ZDE / rezervace na 727 800 900 nebo eatery@longstoryshort.cz 
14. 2. / Restaurace U Rytíře / menu ZDE / rezervace na tel.: 774 812 980
14. 2. / Svatováclavský pivovar / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 207 517
14. 2.Hi5h lounge bar & restaurant / menu ZDE / rezervace na tel.: 775 518 292 nebo zde →
14. 2. / Restaurace Stodola / menu ZDE / rezervace na tel.: 702 117 462
14. 2. / Restaurace Bristol / menu ZDE / rezervace na tel.: 720 077 379
14. 2.Café Restaurant Caesar / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 229 287
14. 2. / Telegraph / menu ZDE / rezervace pouze emailem na cafe@telegraph.cz 
14. - 18. 2. / Nutrend World / menu ZDE / rezervace na tel.: 583 842 503
14. a 17. - 18. 2. / Restaurace a pizzerie U Kristýna / menu ZDE / rezervace na webu, info@ukristyna.cz nebo tel.: 604 996 112

Valentýn v letošním roce připadá na úterý a většina restaurací si připravila speciální menu právě pro tento jediný den. S předstihem ale Valentýna můžete oslavit v Bounty Rock Cafe, kde se menu nejen pro zamilované bude podávat od neděle 12. až do úterý 14. února. Tříchodové menu se skládá z předkrmu ve formě Foie Gras Crème Brulee , jako hlavní chod můžete zvolit filírované kachní prso s omáčkou z lesních plodů nebo telecí Maminhu sous vide steak s omáčkou Café de Paris a na závěr vás čeká čokoládový fondant se zmrzlinou. 

Bistro Helen v nejvyšším patře Galerie Šantovka zve na valentýnské menu v úterý 14. února už od 11 hodin. Takže pokud si chcete vychutnat klidný večer jen ve dvou, tak můžete svou drahou polovičku klidně vzít i na valentýnský oběd. Tým šéfkuchaře Tomáše Juříka připravil čtyřchodové menu, které potěší jeho i ji. Čeká vás sashimi z lososa jako předkrm, dále telecí tatarák s nakládanými houbami, následovat budou kalamáry plněné caponatou a jako dezert se podává čokoládové srdce s višněmi. Nechybí ani přípitek ve formě prosecca. Kapacita je však omezená, proto doporučujeme včasnou rezervaci.

Že láska začíná zážitkem vás přesvědčí v Lobster Family Restaurant, kde vás čeká originální pětichodové menu, ke kterému navíc každý dostane jako dárek welcome drink. A na co se můžete těšit? Carpaccio z marinované chobotnice, italská caponata, treska s mušlovou omáčkou, telecí líčka na víně a jako dezert valentýnské srdce. Cena menu je 1 199 korun na osobu a večeře se bude servírovat v 17:00 a ve 20:00.

V Long Story Short Eatery & Bakery si pro vás připravili pětichodové degustační menu, které si můžete doplnit i vinným párováním. Těšte se na ceviche ze pstruha, langoš s kozím sýrem a květákový krém, jako hlavní chod můžete vybírat kuřecí supreme s kaštany nebo telecí váleček s dýní a pomerančem. Rovněž můžete vybírat z nabídky dvou dezertů a kdo bude mít zájem, může využít i nabídku ubytování. Cena menu za osobu je 1 234 korun, vinné párování stojí 654 korun.

Restaurace U Rytíře láká na tříchodové menu i s welcome drinkem. Vybírat můžete mezi krémem z červené řepy a smaženými sýrovými kuličkami na předkrm, hlavní chod pak volíte mezi kuřecími prsy Caprese a vepřovou panenkou s pepřovou a liškovou omáčkou. Jako dezert vás čeká palačinka s ovocem a s omáčkou z lesních plodů. Cena menu pro jednu osobu se pohybuje od 379 do 399 korun.

Ve Svatováclavském pivovaru vás čeká prosecco, listový salátek a mozzarellové kuličky nebo jemná paštika jako předkrm. Hlavní chod můžete vybírat mezi vepřovou panenkou se švestkovou omáčkou a hovězím flank steakem s pepřovou omáčkou. Na závěr vás čeká dezert v podobě čokolády, křehkého korpusu a višní se šlehačkou. Cena pro dvě osoby je 1 380 korun.

Foto: Depositphotos.com

Restaurace Hi5h si pro vás připravila valentýnské menu plné indických pokrmů a lahodných koktejlů. V rámci předkrmu tak můžete vyzkoušet tradiční indické taštičky nebo marinové kousky kuřecích prsou pečené v peci, hlavní chod pak vybírejte mezi domácím sýrem Paneer v rajčatovo-máslové omáčce s mandlovým pyré a domácím Naanem nebo vyzkoušejte marinované kuřecí kousky v omáčce z rajčat, cibule, kokosového mléka, podávané s basmati rýží. Na výběr je i ze dvou dezertů a dvou speciálních valentýnských koktejlů.

Také Restaurace Stodola zve na valentýnské menu, které pro letošní rok sestavil šéfkuchař Milan Růžička. Těšit se můžete na tříchodové degustační menu, které hned na úvod nabídne tatarák z lososa jako předkrm. Hlavní chod si můžete vybrat mezi hovězím hanger steakem s hranolky a lanýžovou majonézou nebo zvolte medailonky z vepřové panenky ve slanině s hráškovým risottem. Nechybí mini Pavlova s citronovým krémem jako dezert.

Svoji drahou polovičku můžete vzít i do Restaurace Bristol, kde na vás bude čekat welcome drink v podobě růžového vína, jako předkrm se podávají grilované krevety a jako dezert lahodná tartaletka. Hlavním chodem pro dámy je kuřecí supreme s dýňovým pyré, pánové si pak pochutnají na rump steaku s pepřovou omáčkou. Nutná je rezervace nejpozději den předem.

Také Café Restaurant Caesar na Horním náměstí chystá Valentýnské menu. Čeká vás prosecco jako přípitek, dále tataráček z uzeného lososa a dámy si pochutnají na kuřecím prsu plněném šunkou a špenátem, se smetanovou omáčkou se sýrem Gran Moravia. Pro pány pak šéfkuchař Radek Martinek připravil pluma steak na grilu s houbovou omáčkou. Jako dezert se podává mascarpone krém s malinovým coulis.

Zajímavou nabídku chystá Telegraph, který si pro zamilované připravil valentýnské sushi menu. Těšit se můžete na miso polévku, knedlíčky plněné hovězím masem, variaci nejrůznějších sushi kousků a jako dezert vás čeká matcha cheesecake. Nezapomeňte na včasnou rezervaci, na výběr je ze šesti časových termínů.

Valentýnskou večeři si od 14. až do 18. února můžete vychutnat také v Nutrend Worldu, který kromě gastronomického zážitku nabízí i možnost zakoupit dárkový poukaz na párovou valentýnskou masáž. Co se týká menu, tak to potěší všechny mlsné jazýčky. Těšte se na torchon z foie gras s višněmi a řepnými pusinkami jako předkrm, ženy si pak pochutnají na grilovaném candátu s topinamburovým pyré s fenyklem, na muže čeká vyzrálý Sirloin steak, koňakové demi-glace a kukuřičné pyré s chilli. A jako dezert čokoládová tartaletka a malinový sorbet s proseccem. Cena valentýnské večeře je 849 korun za osobu.

Také Restaurace a pizzerie U Kristýna chystá menu nejen pro zamilované. To si zde můžete vychutnat hned 14. února, nebo v nadcházející pátek a sobotu. Vybírat můžete ze dvou vyladěných chuťových kombinací - je libo salátek z červené řepy s kozím sýrem jako předkrm a hovězí rump steak jako hlavní chod? Nebo dáte přednost bramborovému houbovému fondánu se sýrovou omáčkou a následovat bude grilovaný okouník a krémové risotto? Výběr je na vás, jako dezert se v obou případech servíruje krémový cheesecake.

Pokud jsme vás navnadili, tak si neváhejte včas udělat rezervaci ve vybraném podniku. Valentýn se nezadržitelně blíží... ;)