Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Láska prochází žaludkem! Víme, které podniky chystají valentýnské dobroty

Tipy a názory

8.2.2021

Autor: Lenka Šimková

I když je to klišé, vážně to platí - láska prochází žaludkem. Letos sice svou drahou polovičku na večeři do restaurace pozvat nemůžete, ale přesto nemusíte smutnit a přemýšlet nad tím, co budete muset uvařit. Některé podniky chystají i v dnešní době speciální valentýnská menu a překvapit svou lásku můžete i nějakou tou sladkou tečkou. Podívejte se, kde pro vás nachystají skvělé gurmánské zážitky...

Romantickou valentýnskou večeři si můžete připravit i u vás doma. ;)

Foto: Depositphotos.com

Kuchaři z Lobster Family restaurant ve spolupráci s bistrem Helen si pro vás připravili skutečnou lahůdku, a to valentýnský box plný nejrůznějších dobrot. Těšit se můžete na telecí kýtu s tuňákovou omáčkou, roastbeef s pepřovou omáčkou, hovězí i lososový tatarák, zeleninové kuličky a domácí pečivo. V nabídce samozřejmě nechybí ani čokoládovo-malinový dezert a láhev prosecca. Za celý box pro dvě osoby zaplatíte 1099 korun. 

A v Helen myslí nejen na jídlo, ale i na příjemnou atmosféru, takže si pro vás připravili navíc i box s názvem Láska v krabičce, ve kterém najdete manuál pro bezchybný valentýnský večer, speciální romantický playlist, vonnou svíčku Yankee Candle, čokoládové pralinky, okvětní lístky růží i přírodní šumivou bombu do vany. Tahle krabička zkrátka přímo překypuje romantickou atmosférou a její cena je 298 korun. 

Pokud se rozhodnete pořídit oba výše zmíněné boxy, tak vás čeká zvýhodněná cena 1349 korun a ještě jedna láhev prosecca navíc. Ve valentýnské nabídce těchto dvou podniků naleznete také možnost objednat si samotný dezert ve tvaru srdce a různá další vína. Předobjednávat můžete už nyní na tel.: 730 892 286 nebo na lobster@lobster-restaurant.cz, výdej bude probíhat od 12. do 14. února ve výdejním okénku Lobster Family restaurant v Galerii Šantovka. 

Foto: Lobster Family Restaurant a bistro Helen

Speciální valentýnské menu pro vás chystá také Nutrend World. Těšit se můžete na nadívané baby kuřátko s glazovanou zeleninou a bramborovo-kukuřičným pyré a jako sladkou tečku luxusní dezert Pavlova. K menu dostanete jako dárek i červenou růži dovezenou až  z Ekvádoru, a to speciálně pro tuto příležitost. Cena za valentýnskou večeři pro dva je 890 Kč, k základnímu menu si ještě můžete doobjednat za zvýhodněnou cenu láhev prosecca, svíčku a jako dárek můžete své drahé polovičce věnovat poukaz na párovou masáž.

Objednávat menu můžete na tel.: 583 842 503, alespoň 24 hod. předem. Objednávku si pak můžete vyzvednout ve výdejním okénku v pátek 12. února od 11:00 do 18:00 nebo v sobotu a v neděli od 10:00 do 15:00. Pokud cestu do Chválkovic mít nebudete, můžete využít bezplatný rozvoz po Olomouci a blízkém okolí. 

Foto: Nutrend World

Restaurace a pizzerie U Kristýna chystá pro všechny zamilované krabičku valentýnské záchrany. Ta obsahuje těstoviny domácí výroby doplněné o výborné omáčky, jako předkrm paštiku z kuřecích jatýrek s bylinkami a brusinkami s domácí bagetkou a nechybí ani sladká tečka na závěr. Vybírat můžete z třech druhů hlavních chodů a dvou dezertů a celé menu můžete doplnit i o sekt Modrý Portugal Charmat.

Krabičku valentýnské záchrany můžete zakoupit od pondělí 8. do neděle 14. února, objednávejte na tel.: 604 996 112. Objednávku si pak vyzvednete u výdejového okénka, které je od pondělí do soboty otevřeno v čase 11:00 až 20:00 a v neděli dokonce od 11:00 do 16:00.

Valentýnské menu pro všechny zamilované chystá na neděli také Restaurace Dolní Bouda. Jako předkrm si vychutnáte pečenou řepu s čerstvým kozím sýrem, pro dámy je v nabídce jako hlavní chod losos se salsou a lehkou citronovou omáčkou, pánové si pak pochutnají na roastbeefu s grilovanou zeleninou a pepřovou omáčkou. Jako dezert vás čeká tartaletka s vanilkovým krémem a malinami, nebo se slaným karamelem a čokoládou. 
Cena menu pro dvě osoby je 870 korun a objednávat jej můžete do soboty 13. února na tel.: 774 126 666.

Foto: Long Story Short

Také kuchaři v Long Story Short si dali záležet a připravili pro vás dokonce pětichodové degustační menu. A aby toho nebylo málo, tak si kromě samotného menu můžete obednat i valentýnský dort a pugét! Zkrátka vše důležité si objednáte na jednom místě. V degustačním menu na vás čeká třeba ceviche z pražmy nebo svíčková wellington, to vše si můžete spárovat i se šampaňským Forget Brimont 1er Cru.

Za valentýnské degustační menu zaplatíte 2 678 korun a objednávky můžete provádět přes tento rezervační systém. Kromě samotného menu zde najdete i možnost zakoupení valentýnského dortu, pugétu, lahve šampaňského či prosecca a také zváhodněnou nabídku na kompletní valentýnský set. 

Skvělou zprávu máme také po všechny vegany, protože veganská restaurace Hrášek chystá tříchodové menu pro dvě osoby. V nabídce je výběr ze dvou předkrmů a dvou hlavních chodů, jako sladkou tečku na závěr dostanete čokoládový dort s ořechy a nechybí ani láhev prosecca. Cena veganského menu pro dvě osoby je 1 100 korun a menu je pouze k předobjednání do 12. února, během víkendu si jej pak můžete vyzvednout, nebo nechat doručit.

Foto: Coffee Library

Jelikož Valentýn připadá tentokrát na neděli, tak můžete začít oslavovat už ráno. Co takhle speciální valentýnský brunch box, který chystá Coffee Library? V nabídce najdete 2x bagel s míchaným vejcem, domácí hummus, jogurtovou svačinku s domácí granolou, čokoládovou pěnu, toasty s kuřecím masem a laskonky s pistáciovým krémem. Nechybí ani malý sekt Bohemia Rosé a čerstvý džus.

Box lze objednat pouze s vyzvednutím 14. února a objednávky můžete provádět do čtvrtka 11. února. Objednávat můžete přes rezervační systém na webu, kde kromě brunch boxu naleznete i další sladké valentýnské speciality, jako sušenky, makronky či valentýnské dortové srdce. 

A když je řeč o sladkém, tak určitě nelze opomenout valentýnské čokolády, které chystá speciálně pro tuto příležitost Čokoládovna Troubelice. Ať už si čokoládu vychutnáte jako sladkou tečku po lahodné večeři, nebo ji věnujete drahé polovičce jako dárek, určitě nebudete litovat. Nabídka je opravdu pestrá - mléčná čokoláda, hořká čokoláda, bílá čokoláda různých velikostí a nechybí ani luxusní dárková kazeta s věnováním a čokoládou s valentýnským reliéfem. 

Pokud jsme vás navnadili, tak si neváhejte včas své vybrané dobroty objednat. Valentýn se nezadržitelně blíží... ;)