Reklama

Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác, venku je 10.7 °C

Za polské ceny, s návratností deset let. Realitní kancelář DACHI nabízí investiční apartmány Laguna Beskyd

Zprávy z regionu

6.2.2024

Żywiecká přehrada na polské straně Beskyd bývá označována jako Beskydské moře. A právě na březích této nádherné vodní plochy vzniká unikátní resort Laguna Beskyd. Olomoucká realitní kancelář Dachi v něm exkluzivně nabízí investiční apartmány i byty za ceny nesrovnatelné s Českem, navíc s kompletní hotelovou správou, takže majitelé se nemusí téměř o nic starat. Lokalita je z Moravy doslova „co by kamenem“ a nabízí vyžití nejen v teplých měsících, ale také v zimě. Okolní příroda je půvabná v každé roční době, jen čtrnáct kilometrů je to odsud do vyhledávaného lyžařského střediska Sczyrk. Pokud hledáte, jak atraktivně a poměrně rychle zhodnotit peníze, Laguna Beskyd je skvělá volba.

Více informací včetně konkrétních nabídek najdete na stránkách Realitní kanceláře DACHI. O projektu vám rád podá více informací i majitel kanceláře Marek Novotný na čísle 608 224 558.

Beskydské moře – v létě vodní sporty, v zimě lyžování

Laguna Beskyd představuje unikátní investiční příležitost, která osloví nejen nadšence přírody, ale také náročné investory hledající nadstandardní zhodnocení. Apartmánový komplex se nachází v malebném prostředí Beskyd, oblíbené destinaci pro turistiku, outdoorové aktivity a zimní sporty. Jen patnáct minut cesty autem od resortu se totiž nachází oblíbené zimní středisko Sczyrk, které nabízí na padesát kilometrů sjezdovek. 

„Poloha je jedním z hlavních předností resortu. Hosté mají přímý přístup k Żywiecké přehradě a její okouzlující přírodě, horským vrcholům a síti turistických tras. Bez ohledu na to, zda si užívají pěší turistiku, cyklistiku, jachting, vodní rekreace nebo lyžování, tato lokalita nabízí bohaté možnosti pro aktivní odpočinek. Laguna Beskidów tedy představuje výjimečnou příležitost, která splňuje potřeby milovníků rekreačního pobytu v přírodě i investorů hledajících výhodné a bezpečné investice,“ říká majitel realitní kanceláře DACHI Marek Novotný a dodává, že samozřejmostí je i vysoká úroveň kvality stavby, srovnatelná s Německem. Lokalita je přitom doslova za rohem. Z Olomouce dojedete k Żywiecké přehradě za hodinu a tři čtvrtě, z Ostravy ani ne za hodinu.

Proč investovat v Polsku

Polsko, jako ještě jedna z mála průmyslově vyspělých zemí nezaznamenala rapidní zvyšování cen, jak k tomu došlo u nás mezi lety 2018 a 2022. „Rezidenční nemovitosti umístěné v lukrativních lokalitách a propracovaný systém krátkodobého pronájmu může tak poskytnout majiteli zajímavou dividendu a rychlý růst ceny nemovitosti v čase,“ upozorňují realitní poradci. To ostatně ukazuje i výše zmíněné lyžařské středisko Sczyrk. Čeští a slovenští miliardáři stojící za společností Tatry Mountain Resorts do něj před časem investovali 1,6 miliardy korun. 

Modelový příklad koupě apartmánu

V modelovém příkladu uvádíme nabídkovou cenu apartmánu ve velikosti 33 m2 včetně 14 m2 terasy a parkovacího stání s použitím střední varianty dokončovacích materiálů. Připomínáme, že se jedná o reálná čísla s reálným potenciálem, a v tomto výpočtu nezohledňujeme předpokládaný růst hodnoty apartmánu o 8 % v průběhu času, což by investor měl brát v úvahu.

 

Kupní cena  2 820 000 Kč
Cena za noc 1 792 Kč (33 x 10 zł/m2 x 5,4 Kč)
Obsazenost: 65 % (237 dní)
Brutto výnosnost  422 334 Kč
Netto výnosnost  295 633 Kč (po odečtení nákladů na správu)
Netto výnosnost  10,48 % p.a.
Návratnost 9,5 roku

Marek Novotný přirovnává Lagunu Beskyd k přehradě Lipno před dvaceti lety. „Je to lokalita, kterou čeká obrovský rozvoj. Od června 2022, kdy máme tyto nemovitosti v nabídce, už přes sto Čechů koupilo zhruba sto osmdesát apartmánů, což je podle nás důkaz, že tato investice má smysl. Navíc se budoucí majitelé nemusí téměř o nic starat, u objektů je zajištěna kompletní hotelová správa. To vše za ceny o zhruba třicet až padesát procent nižší než u podobných lokalit v Česku,“ líčí Marek Novotný a dodává, že předpokládaný výnos je mezi 7 a 13 % p.a. Klienti Dachi navíc získají proti polským cenám čtyřprocentní slevu. 

Cena bytů se v současnosti pohybuje od dvou a půl do 4,8 milionu korun. „Dále je třeba počítat zhruba čtyři sta až sedm set tisíc korun na vybavení v hotelovém standardu,“ doplňuje Novotný.